Δόθηκε παράταση ενός μήνα από το Υπουργείο Υποδομών

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (αντί για τις 30 Σεπτεμβρίου) πρέπει να παραδοθεί στο Υπουργείο Υποδομών η μελέτη με τίτλο ¨Μελέτες αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων επί του ΒΟΑΚ».

Την παράταση ζήτησε ο ανάδοχος του έργου καθώς – όπως αναγράφεται στην απόφαση – «παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις στην τοπογραφική αποτύπωση στις περιοχές Κακό Όρος και Σίσες – Φόδελε της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου εξαιτίας της αδυναμίας ολοκλήρωσης των τοπογραφικών εργασιών στις περιοχές Κακό Όρος και Σίσες – Φόδελε της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, λόγω της μεγάλης συχνότητας πτήσεων αεροσκαφών κατά την καλοκαιρινή περίοδο και στην παραλαβή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών δοκιμών τα οποία απαίτησαν διάστημα 3-4 εβδομάδων για την έκδοσή τους.»

Η σύμβαση για τη μελέτη του θέματος συνολικής δαπάνης 499.100 ευρώ υπεγράφη την 1η Ιουλίου και έπρεπε να παραδοθεί 30 Σεπτεμβρίου, ενώ μετά την έγκριση θα παραδοθεί έως 31 Οκτωβρίου.

Όπως είχε αναφέρει το Υπουργείο Υποδομών από τον περασμένο Απρίλιο στην πρόσκληση για την εκπόνηση της μελέτης «Η μελέτη έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών στη Κρήτη. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές του νησιού με αποτέλεσμα τη δυσχερή λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που επλήγησαν από τα επικίνδυνα φαινόμενα.

Μετά την κήρυξη των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου και των Δήμων Χανίων και Σφακίων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν με κριτήριο την επικινδυνότητα, οι θέσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και αποκατάστασης των ζημιών κατά μήκος του ΒΟΑΚ.

Οι θέσεις αυτές προσδιορίζονται στις περιοχές Μεγάλα Χωράφια, Ρέματος Ζαχαριά, Αγία Μαρίνα, Ι/Κ Σούδας , Νωπήγεια, στην Α.Δ. Καλαϊτζάκη και στην ευρύτερη περιοχή Σίσες – Φόδελε, Κακό Όρος, ΧΥΤΑ Ηρακλείου και Σταυρωμένος.

Οι μελέτες που θα εκπονηθούν είναι κατά περίπτωση, οι ακόλουθες:

• Τοπογραφικές μελέτες (τοπογραφικές αποτυπώσεις).
• Συγκοινωνιακές μελέτες (οριστικές μελέτες οδοποιίας, σήμανσης – ασφάλισης και εργοταξιακής σήμανσης).
• Στατικές μελέτες (οριστικές μελέτες πασσαλότοιχων και τοίχων αντιστήριξης).
• Υδραυλικές μελέτες (οριστικές μελέτες αποχέτευσης – αποστράγγισης ομβρίων).
• Γεωλογικές μελέτες (οριστικές γεωλογικές μελέτες).
• Γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες (γεωτρήσεις, εργαστηριακές δοκιμές, έκθεση προγράμματος και αξιολόγησης, οριστικές γεωτεχνικές μελέτες).
• ΣΑΥ –ΦΑΥ.
• Τεύχη δημοπράτησης.”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook