“Ένα βήμα πίσω” από την αγωγή κατά της εταιρείας ‘Κρητικά Ακίνητα” κάνει ο δήμος Χανίων και θα επιχειρήσει εξωδικαστικό συμβιβασμό

Την οδό του εξωδικαστικού συμβιβασμού και οχι της αγωγής που είχε αποφασίσει στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, κατά της εταιρείας “Κρητικά Ακίνητα” για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ, θα ακολουθήσει ο δήμος, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ.

Ο κ. Σημανδηράκης διευκρίνισε οτι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα επιχειρηθεί συμφωνία επί τη βάσει του ορισμού τιμής μονάδας για να προχωρήσει η αγορά του οικοπέδου από το δήμο Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση, στην παράταξη Παπαδογιάννη και Αρχοντάκη που απείχαν από την ψηφοφορία για την κατάθεση αγωγής κατά των “Κρητικών Ακινήτων”, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποφύγει κατηγορίες για “πισωγύρισμα” στην απόφασή του, δικαιολογώντας την στάση του.

Ο κ. Παπαδογιάννης απάντησε οτι η δημοτική παράταξη είχε πει οτι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί όταν έρθει η ώρα και για αυτό απείχε από τη διαδικασία ενώ ο κ. Αρχοντάκης, πιο επεξηγηματικός στην τοποθέτησή του, ανταπάντησε στον δήμαρχο οτι προφανώς καθυστερημένα κατάλαβε οτι η λύση της αγωγής ήταν ασύμφορη για τον δήμο, αφού η οριστική εκδίκασή της θα ήταν χρονοβόρα.

Το δικαστήριο, σημείωσε ο κ. Αρχοντάκης θα έπρεπε να περιμένει να τελεσιδικήσει η αγωγή για να οριστεί έπειτα η τιμή μονάδας και κάτι τέτοιο θα έθετε το θέμα στις καλένδες για πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook