Ο Μ. Βολουδάκης για τις αποζημιώσεις ΠΣΕΑ – Επισημαίνει οτι αν δεν αλλάξει κάτι οι αποζημιώσεις θα πληρωθούν το 2023 –  Από την προηγούμενη κυβέρνηση, έχουν εγκριθεί προς αποζημίωση ζημιές ύψους πολύ μεγαλύτερου από τις διαθέσιμες πιστώσεις

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εγκρίσεων τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), για τις αποζημιώσιες ΠΣΕΑ για την πυρκαγιά του Αποκόρωνα το καλοκαίρι του 2018, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης..

Στην ανακοίνωσή του ταυτόχρονα ο κ. Βολουδάκης διευκρινίζει οτι “η εκταμίευση όπως είναι γνωστό στα ΠΣΕΑ καθυστερεί: οι συγκεκριμένες πληρωμές δρομολογούνται για το 2022. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πιστώσεις είναι συγκεκριμένες, αλλά έχουν εγκριθεί προς αποζημίωση ζημιές ύψους πολύ μεγαλύτερου από τις διαθέσιμες πιστώσεις (από την προηγούμενη κυβέρνηση)”. 

Αυτό προσθέτει ο κ. Βολουδάκης “σημαίνει ότι οι ζημιές από τις πλημμύρες του 2019 που έχουν υποβληθεί για αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ, αν δεν αλλάξει κάτι θα πληρωθούν το 2023. 

Η πολύ μεγάλη αυτή καθυστέρηση δεν αφορά μόνο τα Χανιά αλλά τις αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ σε όλη τη χώρα”. 

Και καταλήγει ο βουλευτής Χανίων οτι “πρόκειται για μεγάλο πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπισθεί καθώς βελτιώνεται η γενικότερη οικονομική κατάσταση”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook