Πώς περιγράφει ο πατέρας του 20χρονου το ρεσάλτο των πειρατών στo δεξαμενόπλοιο

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό, που απήχθη από πειρατές τα ξημερώματα της Δευτέρας κι ενώ βρισκόταν πάνω σε δεξαμενόπλοιο ελληνικής εταιρείας που έπλεε στο Τόγκο. Για τρίτη ημέρα, οι πειρατές δεν έχουν δώσει ίχνος, με αποτέλεσμα η αγωνία του πατέρα του 20χρονου να έχει χτυπήσει «κόκκινο», καθώς ο γιος του αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Ο νεαρός ναυτικός πραγματοποιούσε το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι όταν έπεσε θύμα πειρατείας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του (έναν Γεωργιανό και δύο Φιλιππινέζους), ενώ το ελληνόκτητο τάνκερ «ΕLKA Αριστοτέλης ανοιχτά των ακτών του Τόγκο.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η απαγωγή, η πλοιοκτήτρια εταιρεία, αλλά και οι Αρχές στην αφρικανική χώρα προσπαθούν να βρουν τα ίχνη των πειρατών, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί, για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με το Reuters, πιθανολογείται πως τους κρύβουν κάπου στη Νιγηρία, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Ωστόσο, η αγωνία είναι μεγάλη για την οικογένεια του νεαρού, ο οποίος αντιμετωπίζει και ένα πρόβλημα υγείας, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του.

«Την Πέμπτη μας πήρε και ήταν μια χαρά, μιλάγαμε στο Skype, τον βλέπαμε και μας έβλεπε. Το παιδί είναι στη σχολή. Είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας. Του εμπορικού ναυτικού. Κρατική σχολή. Παίρνουνε την ευθύνη πάνω τους και πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλή κατάληξη», δήλωσε ο πατέρας του στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο νεαρός «αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας», προσθέτοντας: «Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια, και αυτά πρέπει καθημερινά».

«Μαζί του… πού να τα έχει… Όπως βγήκε από την καμπίνα να δει τι γίνεται, του ριχτήκανε. Από εκεί συνέχισε πόλεμος. Αν ήταν στο καράβι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Τα παιδιά τα πήρανε. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Πήραν τα παιδιά από το καράβι και δεν ξέρουμε πού τα πάνε, αν είναι καλά στην υγεία τους και όλα αυτά», είπε.

Ωστόσο, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γενικός Διευθυντής εταιρείας φρουρών και πρώην μισθοφόρος κ. Ροβύθης, τόνισε ότι εάν τα κίνητρα των δραστών είναι τα λύτρα, τότε οι απαχθέντες αποτελούν ένα σημαντικό «κεφάλαιο» για τους ίδιους, γι αυτό και συνήθως τους φροντίζουν.

Ο ίδιος διατύπωσε την υποψία ότι η ομάδα των πειρατών προήλθε από τη Νιγηρία, καθώς τα περισσότερα συμβάντα σημειώνονται στη χώρα αυτή.

Προσπάθειες για απελευθέρωση των ομήρων
Τις τελευταίες ώρες τα υπουργεία Εξωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρία παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την υπόθεση ομηρίας των τεσσάρων μελών του τάνκερ «ELKA ARISTOTLE». Προσπαθούν μέσω των υπόλοιπων 20 μελών του πλοίου να συνθέσουν το παζλ της ένοπλης επίθεσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook