Προτεραιότητα στην ποικιλία των δράσεων, στις ευπαθείς ομάδες και στον φωτισμό της πόλης.

Τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του παρουσίασε ο Δήμος Χανίων σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (10/12) στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Χανίων.

Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Ελένη Ζερβουδάκης και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Νικηφοράκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης επεσήμανε ότι: ““Έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά, γι΄ αυτό και επιθυμώ να ευχαριστήσω τόσο τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη, που είχε τη συνολική ευθύνη σχεδιασμού, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη,  που έφερε τις  ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σε επαφή με τον σχεδιασμό μας, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Συνεργείων, Γιάννη Νικηφοράκη, που είχε μαζί με την Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού τη συνολική ευθύνη, ώστε να δώσουμε μια πιο εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη και στον Δήμο”

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης αναφέρθηκε στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει καταρτίσει ο Δήμος Χανίων: ““Οι φετινές γιορτές είναι γιορτές για όλους, είναι γιορτές παντού, γιορτές με ακόμη περισσότερο φως,  τέχνη και μουσική. Είναι γιορτές, που προσπαθήσαμε να φέρουμε τα Χριστούγεννα λίγο πιο κοντά στους δημότες, δίνοντας τους την ευκαιρία να δουν τόσο σημεία έξω από το κέντρο της πόλης με περισσότερο χριστουγεννιάτικο χρώμα, όσο και το κέντρο της πόλης με διαφορετική οπτική”.

Μεταξύ των σημαντικών ημερομηνιών, όπως παρατήρησε ο κ. Γιαννακάκης, είναι οι ακόλουθες: 

11/12, Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης”, 19.00, παρουσίαση 13ου τόμου ετήσιας έκδοσης “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”,
17/12, Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, εγκαίνια Παραμυθούπολης, (συναυλία και με εορταστική οπτική, παγοδρόμιο, δράσεις για παιδιά, συναυλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα, γειτονιά Αγάπης), 
21-23, Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης”, μουσικό τριήμερο (συνάντηση χορωδιών φορέων πόλης, συναυλία αφιερωμένη στην παράδοση, φιλοξενία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης),
26/12, Santa Run
27/12, Πνευματικό Κέντρο Χανίων, χριστουγεννιάτικη συναυλία Παιδικής Χορωδία Δήμου σε συνεργασία με Περιφέρεια, 
31/12, Κ.Α.Μ., 18.00 – 21.00 χορός με live ορχήστρα και αλλαγή χρόνου στη Δημοτική Αγορά, 
2/1, Κ.Α.Μ.,  επίσκεψη παιδιών, δραστηριότητες και διανυκτέρευση, κ.α. 

 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Ελένη Ζερβουδάκη αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και στις δράσεις του Δήμου Χανίων, για τις ευπαθείς ομάδες, ““Το Τμήμα συμμετέχει στην Παραμυθούπολη, όπου στη Γωνιά της Αγάπης διαθέτοντας τέσσερα σπίτια εθελοντές θα πωλούν εδέσματα, κατασκευές, ώστε να ενισχυθούν τα μεγάλα ιδρύματα της πόλης μας. Μάλιστα, Στις 24/12 καλούμε όλους τους γονείς, μικρούς μεγάλους, όπου στις 18.00, στην παραλία της Ν. Χώρας θα πετάξουν τα φαναράκια, αφιερωμένα στην αγάπη και στην ελπίδα, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν σε ιδρύματα”.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Νικηφοράκης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση φωτισμού σε διάφορα σημεία της πόλης και στις δημοτικές ενότητες: ““Φέτος ως νέα δημοτική αρχή και έπειτα από σχετική οδηγία του Δημάρχου Χανίων πρόθεσή μας ήταν να φωτίσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα Χανιά. Έπειτα από καταγραφή των σημείων, δώσαμε έμφαση στις περιαστικές περιοχές, έτσι για πρώτη φορά έγινε ένας συνολικός σχεδιασμός. Θα φωτίσουμε 40 σημεία (πάρκα και γειτονιές), κάθε χωριό θα έχει ένα στολισμένο πάρκο, ενώ ανακατασκευάστηκαν παλιά φωτιστικά, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι. Έτσι εμπλουτίστηκε ο στολισμός, με τοποθέτηση φωτιστικών, όπου υπήρχε παροχή δημοτικού φωτισμού. Ήδη, μάλιστα, έχει ξεκινήσει ένας σχεδιασμός με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Ε.Β.Ε.Χ., το Λιμενικό Ταμείο και τους πολιτιστικούς συλλόγους, ώστε για την επόμενη χρονιά να κάνουμε έναν συνολικό σχεδιασμό, αναδεικνύοντας τα Χανιά, έτσι όπως τους αξίζει”. 

Ο χάρτης του Δήμου Χανίων που προστέθηκε φωτισμός:

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου είναι διαθέσιμο και στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Χανίων.

Σε βίντεο η συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook