Έγινε η ονοματοδοσία του κεντρικού δρόμου έναν χρόνο μετά τον θάνατο του κορυφαίου οικονομολόγου που είχε καταγωγή από τον Αποκόρωνα

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στη μνήμη του Μίνωος Ζομπανάκη ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 22 Δεκεμβρίου 2018, ο Δήμος Αποκορώνου έδωσε το όνομα του κορυφαίου οικονομολόγου στον κεντρικό δρόμο των Καλυβών.

Η ονοματοδοσία έγινε αμέσως μετά την τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου, παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης σημείωσε ότι « η κοινωνία μας σήμερα έχει ανάγκη από πρότυπα, από ανθρώπους οι οποίοι σηματοδότησαν με την πορεία της ζωής τους κι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα. Ένας από αυτούς ήταν και ο μακαριστός Μίνωας Ζομπανάκης.

Μικρός έφυγε από το όμορφο χωριό των Καλυβών προκειμένου να κατακτήσει το παγκόσμιο στερέωμα ως ένας επιφανής οικονομολόγος και να δώσει το δικό του στίγμα για το πώς πρέπει κανείς να πορεύεται στη ζωή του και πως ο καθένας από εμάς θα μπορέσει να δώσει τα δικά του διδάγματα στην πεζή καθημερινότητα την οποία ζούμε και που δυστυχώς προσπαθούν και δια των Μ.Μ.Ε. να μας λανσάρουν ως πρότυπα έκφυλα άτομα και όχι εκείνους που σηματοδοτούν πορείες ζωής. 

Σήμερα λοιπόν, υλοποιήσαμε τις ομόφωνες αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας Καλυβών και του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από εισήγηση μου δίδοντας το ονοματεπώνυμο του Μίνωα Ζομπανάκη ενός επιφανή οικονομολόγου στον κεντρικό δρόμο των Καλυβών από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι τον ποταμό Ξυδά για να μείνει το όνομα του στο διηνεκές ώστε να αναζητούν και να μαθαίνουν οι νεότεροι και οι επόμενες γενιές ποιος ήταν ο Μίνως Ζομπανάκης».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook