Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» της Νέας Υόρκης εξαπλώνεται και περνά τον Ατλαντικό. Η πρωτοβουλία «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» βρήκε μιμητές και στη Βρετανία, καθώς 4.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από το κίνημα «Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το ραντεβού των διαδηλωτών είναι στην πλατεία Paternoster, κοντά στα γραφεία της Bank of America, στην King Edward Street, και του ομίλου Goldman Sachs στη Fleet Street.

Εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου δήλωσε ότι γνωρίζει για την κινητοποίηση, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από «Αγανακτισμένους» οργανώνονται στις 15 Οκτωβρίου σε 71 χώρες.

Ο δικτυακός τόπος με τον ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» παρουσιάζει έναν χάρτη με περισσότερες από 700 κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες τη συγκεκριμένη ημέρα.

Από την Τανζανία ώς τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη» (Occupy Wall Street), κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου για μία παγκόσμια, ειρηνική διαδήλωση.

Διαδηλωτές στο Δουβλίνο πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Οι διοργανωτές έχουν ζητήσει από τους διαδηλωτές να είναι «ευγενικοί» με τους τραπεζίτες που περνούν καθημερινά τις πύλες της τράπεζας, ζητώντας τους να μην τους απευθύνουν υβριστικά σχόλια.

Το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» έκανε την εμφάνισή του πριν περίπου ένα μήνα και οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν ότι σύντομα θα εξασθενούσε. Οι εκτιμήσεις αυτές διαψεύστηκαν σύντομα, αφού την υποστήριξή τους στους «Αγανακτισμένους» Νεοϋορκέζους έχουν εκφράσει πολλά εργατικά συνδικάτα, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται και σε άλλες αμερικανικές μεγαλουπόλεις.