Μεγάλο το ποσοστό της αύξησης των εσόδων από την ευνοϊκή ρύθμιση τακτοποίησης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων

Κατά 25% παρουσιάζουν αύξηση τα έσοδα του δήμου Χανίων σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό.

Το ποσοστό αφορά ένα ποσό της τάξεως των 4,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων, Τάσο Αλόγλου, το οποίο προήλθε από τη ρύθμιση των οφειλών των πολιτών με βεβαίωση και παρελθουσών οφειλών καθώς και από το ευνοϊκό μέτρο της τακτοποίησης και δήλωσης των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους, χωρίς πρόστιμο ή προσαυξήσεις, το οποίο αξιοποίησαν πολλοί δημότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους όχι μόνο για μικρά ποσά. Είναι χαρακτηριστικό ότι 200 μεγάλες οφειλές αφορούσαν ουσιαστικά το μισό του ποσού που ρυθμίστηκε, δηλαδή γύρω στα 4 εκατομμύρια (συνολικά το ποσό που ρυθμίστηκε ήταν περίπου 8 εκατ. κατά τη διάρκεια του 2019)

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Αλόγλου ο δήμαρχος Χανίων έχει ζητήσει με έγγραφό του να υπάρξει αναδρομικότητα στο μέτρο της τακτοποίησης των τετραγωνικών μέτρων και της διαγραφής των προσαυξήσεων.

Πάντως οι δημότες μπορούν μέχρι 31/3 όλοι οι δημότες που έχουν δηλωμένα διαφορετικά τετραγωνικά μέτρα από τα πραγματικά σε οποιοδήποτε ακίνητό τους, μπορούν να έρθουν να κάνουν διορθώσεις χωρίς να υπάρχουν προσαυξήσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για παράταση της ρύθμισης μετά τις 31/3.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook