Μια πρωτοβουλία κάποιου ή κάποιων που πήρε διαστάσεις με ψεύτικα προφίλ και fake αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και με απρόβλεπτες επιπτώσεις

Η αρχή έγινε με την πρωτοβουλία ενός Ηρακλειώτη, του κ. Μ. Τ., να οργανωθεί μια ομάδα εθελοντών από την Κρήτη για να βοηθήσουν στην επιτήρηση – φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Ο ίδιος έκανε σχετική ανάρτηση στο Facebook, με το τηλέφωνό του για όσους έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και θέλουν να συμμετέχουν.

Η προσπάθεια αυτή, ταχύτατα αντιγράφηκε και κοινοποιήθηκε και πήρε μεγάλη δημοσιότητα, όχι ως πρωτοβουλία ενός πολίτη ή μιας ομάδας πολιτών,  αλλά πως η Λέσχη Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης απευθύνει το κάλεσμα, ενώ η κοινοποίηση πήρε διαστάσεις όταν αναδημοσιεύθηκε απο την ομάδα “Εθελοντές 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών”.

Όμως η ίδια η Λέσχη διαψεύδει πως είναι πίσω από αυτή την πρωτοβουλία με σχετική της ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, με έτος ίδρυσης το 1993, με μέλη εφέδρους όλων των Όπλων του Ελληνικού Στρατού και με επίτιμα μέλη τους αγωνιστές – κομάντος ’74 που επιχείρησαν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, δηλώνει πως δεν έχει καμία συμμετοχή στην οργάνωση και μετάβαση στον Έβρο εφέδρων καταδρομέων από την Κρήτη και στέκεται αντίθετη απέναντι σε οποιαδήποτε αντίστοιχη ενέργεια.
Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν το όνομά της για την εξυπηρέτηση τυχών πολιτικών και οικονομικών σκοπών, ή για λόγους αυτοπροβολής.
Ο σκοπός της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης ήταν και παραμένει, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης των ηρώων μας, η βοήθεια προς το κοινωνικό σύνολο, η συνοχή και η ετοιμότητα των εφέδρων καταδρομέων, σε περίπτωση επιστράτευσής τους από τον Ελληνικό Στρατό.

Για τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, ο γραμματέας Εμμανουήλ Γιαμαλάκης».

Επιπλέον , ο ίδιος ο αρχικός διοργανωτής σε τελευταία του ανάρτηση κάνει λόγο για ψεύτικα προφίλ και για ενημέρωση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

«ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ..
ΈΚΚΛΗΣΗ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Επειδή πολλοί ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ χρησιμοποιούν το δικό μου προφίλ και κάνουν ανακοινώσεις χρησιμοποιώντας την 1η ΜΑΛ, το Στρατο, Λέσχες και πολλά άλλα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ
Η εθελοντική ομάδα που θα πάει στον Έβρο (εάν πάει που λόγω των εξελίξεων εννοώ στα ψεύτικα προφίλ μπορεί να ανασταλεί η μετάβαση της ομαδας) πληροφορουμε ότι πάει με δικιά της ευθύνη και δικά της έξοδα και δεν έχει καμία σχέση ούτε με στρατό, ούτε με επιστράτευση ,ούτε πηγαίνει υπό την αιγίδα κανενός φορέα. Θα πάει αυτόνομα και αυτόβουλα.
Ευγενικά λοιπόν λέω σε όσους έχουν ανεβασει προφίλ με την επωνυμία 1η Μοιρα Αλεξιπτωτιστών να το κατεβάσει αμέσως διότι έχει ενημερωθεί η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ..
ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΛΕΩ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΊ , ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ….ΓΙΑ ΧΑΝΙΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ»

Εθελοντές 1η Μοίρας Αλεξιπτωτιστών

Όμως και η ομάδα στο Facebook με την επωνυμία «Εθελοντές 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών» σε ανάρτησή της κάνει λόγο για ψευδή ανάρτηση αναφορικά με το κάλεσμα της Λέσχης Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, διευκρινίζοντας πως η ομάδα αυτή έκανε απλά αναδημοσίευση της ανάρτησης θέλοντας να βοηθήσει στην πρωτοβουλία του διοργανωτή..

Παράλληλα αφήνοντας αιχμές για τον αρχικό διοργανωτή, διευκρινίζουν πως ανέλαβαν οι ίδιοι την διοργάνωση της εθελοντικής αποστολής.
Μάλιστα οι ίδιοι δεν θα συμμετέχουν στην ομάδα που αναμένεται να αναχωρήσει το Σάββατο (εάν τελικά γίνει όπως αναφέρει παραπάνω ο αρχικός διοργανωτής) αλλά καλούν σε συνάντηση στην Ιερά Μονή Αρκαδίου την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 11 το πρωί:

«Το κάλεσμα για τους Εθελοντές της ομάδας #ΤΟΛΜΩΝ ισχύει και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Ιερά Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο την Κυριακή 8/03. Ευπρόσδεκτος είναι οποιοσδήποτε Έλληνας που έχει υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό.»

Τα εύλογα ερωτήματα

Ασχέτως με το ποιος ή ποιοι πήραν την πρωτοβουλία για την αποστολή εθελοντών στον Έβρο, και καθώς δεν πρόκειται για μια….εκδρομή στην πανέμορφη φύση του Έβρου προκύπτουν κάποια ερωτήματα:

Έχουν ενημερώσει – συνεννοηθεί με το Ελληνικό κράτος ή έστω με τις  Ένοπλες Δυνάμεις για την πρόθεσή τους;

Τους είπαν πως χρειάζονται εθελοντές για την φύλαξη των συνόρων;

Γνωρίζουν τις επιπτώσεις που θα έχει η δημοσιότητα που θα δοθεί διεθνώς, από την εικόνα δεκάδων, εκατοντάδων πολιτών με στρατιωτικές στολές να βρίσκονται δίπλα στον κανονικό Ελληνικό στρατό; 

Ειδικά όταν οι πάντες προειδοποιούν πως η Τουρκία ψάχνει αφορμή για προβοκάτσια και αξιοποιεί δεόντως το επικοινωνιακό «παιχνίδι»;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook