Η απάντηση της διοίκησης του ΚΤΕΛ Υπεραστικών λεωφορείων στις καταγγελίες πολιτών στο Flashnews.gr

Σύμφωνα με όσα ορίζουν οι περιοριστικοί κανόνες για την μεταφορά επιβατών γίνονται τα δρομολόγια και ειδικά εκείνα στην γραμμή Καστέλι – Χανιά, σύμφωνα με την διοίκηση του ΚΤΕΛ Υπεραστικών λεωφορείων Χανίων – Ρεθύμνης, η οποία απαντώντας σε σχετικό σχόλιο βασισμένο σε καταγγελίες πολιτών αναφέρει τα εξής:

“Σε απάντηση του δημοσιεύματος του FLASHNEWS.GR, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σας αναφέρουμε τα παρακάτω: 
Η ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε. στα πλαίσια της ευθύνης της απέναντι στο επιβατικό κοινό ενεργεί πάντα με γνώμονα τις συμβατικές της υποχρεώσεις, την ασφάλεια των μεταφορών και την άρτια και ασφαλή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. 

Η επιχείρηση μας, εν μέσω της πανδημίας COVID – 19 και των έκτακτων μέτρων περιορισμού μετακινήσεων που έλαβε η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης, διασφάλισε την ασφαλή και άρτια μεταφορά των επιβατών, αδιαφορώντας για το τεράστιο οικονομικό κόστος που της προκάλεσε. 

Μετά την άρση των περιορισμών μετακίνησης των πολιτών και αφού η επιχείρηση μας διαπίστωσε τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης του επιβατικού κοινού προς μεταφορά, αύξησε τα δρομολόγια της και έβαλε σε κυκλοφορία τα αρθρωτά λεωφορεία όπου χρειαζόταν. 

Συγκεκριμένα, στο δρομολόγιο Καστέλι – Χανιά, με ώρα αναχώρησης 07:00 π.μ. έχουμε εξασφαλίσει τη μεταφορά του επιβατικού μας κοινού με αρθρωτό λεωφορείο το οποίο βάσει της άδειας κυκλοφορίας και προδιαγραφών του δύναται να μεταφέρει 156 επιβάτες, 50 καθήμενους και 106 όρθιους. Όμως λόγω των περιορισμών που έχει θέσει η κυβέρνηση, έχουμε δώσει εντολή στους οδηγούς μας, να μην επιβιβάζονται στο λεωφορείο αυτό περισσότερα από 78 άτομα, την οποία και τηρούν.

Από τις καταστάσεις της επιχείρησης μας προκύπτει ότι στη συγκεκριμένη γραμμή μεταφέρουμε κατά μέσο όρο 55-60 άτομα, νομίμως, διασφαλίζοντας την ασφαλή μεταφορά των επιβατών μας και στα πλαίσια των περιοριστικών κανόνων που έχει θέσει η κυβέρνηση, με μεταφορικό μέσο το οποίο λόγω του μεγέθους του αλλά και των συνεχών απολυμάνσεων που του κάνουμε να μεταφέρονται με ασφάλεια. 

Το ΚΤΕΛ, το οποίο βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πολίτη, παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις σύμφωνα με τα εκάστοτε οριζόμενα από τις κυβερνητικές οδηγίες μέτρα προφύλαξης και θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την ασφαλή και άρτια μεταφορά του επιβατικού κοινού, δρομολογώντας περισσότερα οχήματα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο για την διασφάλιση της άρτιας και ασφαλούς μετακίνησης των επιβατών μας. 

Χανιά, 28-5-2020
Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος
Ιωάννης Καψανάκης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook