Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων/νο Τσιάρα. 

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ένα κρίσιμο έργο για την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου αλλά και την Κρήτη ολόκληρη, το οποίο δείχνει να έχει κολλήσει.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στον νομικό κλάδο, και την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια με τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την υγειονομική προστασία κατά του covid-19. 

«Κατά την εκτενή μας συζήτηση με τον Υπουργό εξέφρασα την ανησυχία μας για την καθυστέρηση του έργου του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. Ο Υπουργός με ενημέρωσε ότι η μικρή καθυστέρηση που υπήρξε αφορούσε ζητήματα του Υπουργείο Υποδομών τα οποία πλέον έχουν ξεπεραστεί. Με πληροφόρησε δε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων), θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου, μέσω ΣΔΙΤ. Το ΣΔΙΤ αυτό μάλιστα, θα περιλαμβάνει όχι μόνο την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο αλλά και τη συντήρηση- επισκευή όλων των υπολοίπων Δικαστικών Μεγάρων της Κρήτης. 

Κατά τη συζήτησή μας ο κ. Τσιάρας με ενημέρωσε επίσης για τις καίριες πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην απονομή της δικαιοσύνης λόγω της πανδημίας, και τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει μεταξύ άλλων την οίκοθεν επανεισαγωγή προς συζήτηση των υποθέσεων που ματαιώθηκαν την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων. Κλείνοντας, του εξέφρασα την ευχή η Δικαιοσύνη, πυλώνας του Κράτους Δίκαιου, να ξαναβρεί σύντομα τον βηματισμό της, με ρυθμό ακόμα καλύτερο της προ Covid19 εποχής.»  


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook