Σε υπαίθριο χώρο και συγκεκριμένα στον Δημοτικό κήπο Χανίων πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού Καταναλωτών Κρήτης

Διαφορετική ήταν το πρωί της Κυριακής η εικόνα στον Δημοτικό κήπο Χανίων με δεκάδες μέλη του Προμηθευτικού & Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης, να δίνουν το παρών στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης.

Λόγω των αναγκαίων μέτρων για περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο και συγκεκριμένα στο ιστορικό Καφέ Κήπος.

Κυρίαρχο θέμα στην διάρκεια των εργασιών της συνέλευσης του ΣΥΝ.ΚΑ ήταν, φυσικά ο απολογισμός του 2019, αλλά και το τι γίνεται στο τρέχον έτος.

Σε ότι αφορά στο πρώτο, τα οικονομικά στοιχεία έκλεισαν για άλλη μια χρονιά με θετικό πρόσημο.

Όπως είπε ο Αντιπρόεδρος του ΣΥΝΚΑ Δημήτρης Αλεξάκης στην «Νέα Τηλεόραση», το 2019 ήταν μια αρκετά καλή χρονιά για το ΣΥΝΚΑ καθώς οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 189 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 7% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. «Όλοι οι αριθμοδείκτες που έχουν να κάνουν με κερδοφορία, ρευστότητα και απόδοση ίδιων κεφαλαίων ήταν άκρως ικανοποιητικοί για ακόμη μια χρονιά» είπε ο κ. Αλεξάκης.

Σε ότι αφορά στο τι συμβαίνει το 2020, για πρώτη φορά δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το πώς θα κλείσει η χρονιά, αν και ο κ. Αλεξάκης επεσήμανε πως λόγω των επιπτώσεων του Covid 19 η χρονιά αναμένεται να είναι δύσκολη. Πάντως προτεραιότητα του ΣΥΝΚΑ είναι η ασφάλεια πελατών και εργαζομένων.

Ειδική αναφορά στους εργαζόμενους του ΣΥΝΚΑ έκανε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Απόστολος Αλεξάκης τονίζοντας πως ο Συνεταιρισμός ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους σε ότι τους απασχολεί. Μάλιστα γνωστοποίησε πως στόχος του ΣΥΝΚΑ είναι νέες προσλήψεις το 2021 με αύξηση του αριθμού από 1730 σε 2000 εργαζόμενους.

Σε ότι αφορά στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΣΥΝΚΑ, μετά την πλήρη απορρόφηση της «Βιδάλης» το 2019, φέτος ο Συνεταιρισμός προχώρησε στην εξαγορά του 75% των μετοχών της «Γαλαξίας Ανώνυμη εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετς» και «Μαρκάτο Ανώνυμη Εταιρεία Αλυσίδας Καταστημάτων» στην Κέρκυρα.

Παράλληλα προχώρησε σε εκσυγχρονισμό καταστημάτων και επέκταση των κεντρικών αποθηκών του Συνεταιρισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook