Λίγες ώρες μετά την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera από το κτίριο – μνημείο αφαιρέθηκαν όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα – Τι βρήκαν  και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί

Τελευταία ενημέρωση 15:02

Η αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε περίπου στις 5 το πρωί στο κτίριο της 5ης Μεραρχίας στο Καστέλι της παλιάς πόλης των Χανίων για την εκκένωσή του από την κατάληψη Rosa Nera, φαίνεται πως είχε οργανωθεί σε κάθε λεπτομέρεια το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Έτσι αφού μπήκαν στο κτίριο αστυνομικές δυνάμεις με τον κύριο όγκο τους να έχει αποκλείσει κάθε πρόσβαση στον χώρο, αρχικά έγινε ο εντοπισμός και προσαγωγή 16 ατόμων που ήταν μέσα, δέκα Ελλήνων και έξι αλλοδαπών.

Και οι 16 οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθησαν ελεύθεροι.

Ακολούθησε η έρευνα των αστυνομικών στο εσωτερικό από το οποίο πήραν αντικείμενα, και συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.  “βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 κοντάρια καθώς και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης δεδομένων , τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.”

Ακολούθησε το σφράγισμα με σιδηροκατασκευές των δύο εισόδων στην «πλατεία» μπροστά από το κτίριο και παράλληλα συνεργεία προχώρησαν στο άδειασμα του κτιρίου από τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα.

Λόγω των αντιδράσεων που αναμένεται να ενταθούν, πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ο χώρος θα είναι υπο επιτήρηση πιθανόν μέχρι την εγκατάσταση εργολάβου που θα αναλάβει τις εργασίες στο κτίριο.

Υπενθυμίζεται πως το Πολυτεχνείο Κρήτης που είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου – μνημείου, το έχει ενοικιάσει σε εταιρεία προκειμένου να μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα, κάτι που είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook