Ειρηνική διαμαρτυρία.

-Τελευταία ενημέρωση 11:55-

Συλλογικότητες των Χανίων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί σήμερα, έξω από το Δημαρχείο Χανίων διαμαρτυρόμενες για την εκκένωση της κατάληψης της Rosa Nera από την 5η Μεραρχία, το Σάββατο τα ξημερώματα

Αρκετές δεκάδες κόσμου βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο, εκφράζοντας με ειρηνικό τρόπο την αντίθεσή του για την εξέλιξη που προέκυψε, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

Μέλη των συλλογικοτήτων μοιράζουν φυλλάδια σε περαστικούς και αυτοκίνητα, ενώ έχει στηθεί μικροφωνική όπου ακούγονται τραγούδια και συνθηματα.

Γύρω στις 11:30, αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων μπήκαν στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη για να τους εκφράσουν τα αιτήματα τους.

Τα αιτήματα τους αφορούν: Πρώτον να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το λόφο Καστέλι, που βρίσκονται από το Σάββατο και δεύτερον να μη γίνει αλλαγή στο χωροταξικό, καθώς είναι μόνο με αλλαγή του χωροταξικού μπορεί να αξιοποιηθεί το κτήριο και η περιοχή σε ξενοδοχείο.

Την  ίδια στιγμή, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται “πέριξ” του Δημαρχείου για προληπτικούς λόγους…

Γύ

Μάλιστα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αντιπροσωπεία των συλλογικοτήτων θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη για να του εκφράσουν την κατάσταση.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα που αναρτήθηκε χτες στο Facebook ανέφεραν:

Την Δευτέρα στις 9 το πρωί κάλεσμα έξω από το δημαρχείο το οποίο μοιράζεται την ευθύνη για την εκκένωση της Ρόζα Νέρα και την παραχώρηση και εκμετάλλευση του λόφου Καστελίου όπου για 16 χρόνια η κατάληψη φρόντισε να διατηρηθεί και να συντηρηθεί το κτίριο της πέμπτης μεραρχίας ανοίγοντας το σε όσες, όσα και όσους ασφυκτιούν στον πολιτισμό της κονόμας και του ατομικισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook