Για υπονόμευση της αναπτυξιακής πορείας της ΔΕΥΑΒΑ  με την παραπληροφόρηση και την έλλειψη σοβαρής διάθεσης ενημέρωσης από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ, Ευτύχης Μαυρογένης.

Αναλυτικά στην απάντησή του προς την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ αναφέρει:

“Ο κ. Δημήτρης Ανθούσης για πρόδηλους αντιπολιτευτικούς λόγους εξέδωσε μία ανακοίνωση η οποία βρίθει ανακριβειών – παραλείψεων, λαϊκισμού και συνάμα άγνοιας.

Για λόγους όμως σωστής πληροφόρησης των δημοτών η ΔΕΥΑΒΑ ενημερώνει τα ακόλουθα:

Ο κ. Ανθούσης συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξής του και με την παρουσία κλιμακίου της και του ΚΚΕ στα γραφεία της ΔΕΥΑΒΑ έχει ενημερωθεί  τόσο προφορικά όσο και εγγράφως. Τούς έχει διανεμηθεί για όλα όσα σπουδαία μεγάλα ή μικρά γίνονται στην ΔΕΥΑΒΑ συγκεκριμένο ενημερωτικό δελτίο.

Οι επικρίσεις του στερούνται αντικειμενικότητας και είναι τουλάχιστον ανακριβείς, και ρέπουν προς ένα άκρατο λαϊκισμό, ο οποίος αντικειμενικά υπονομεύει τη ΔΕΥΑΒΑ.

Προφανώς οι συντάκτες της επίμαχης ανακοίνωσης αγνοούν την πραγματικότητα για την οποία, όποτε θέλουν μπορεί η διοίκηση περαιτέρω να τους ενημερώσει όπως είναι ανοιχτή  πάντα στον διάλογο και την ενημέρωση και το έχει αποδείξει όλο αυτό το διάστημα.

Μάς καταλογίζετε γιατί ζητήσαμε δάνειο 433.410€ από τον Δήμο. Μα μία χρηστή Διοίκηση οφείλει να προβλέπει. Ανεξάρτητα αν θα χρησιμοποιηθεί ή όχι. Το δάνειο είναι το αναγκαίο «μαξιλάρι» απέναντι στην υστέρηση εσόδων της ΔΕΥΑΒΑ που λόγω των κλειστών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων σε όλο τον Βόρειο Άξονα, υφίσταται αντίστοιχη αντικειμενική απώλεια εσόδων και ως εκ τούτου οφείλουμε να είμαστε θωρακισμένοι. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Σε ουδεμία αύξηση τιμολογίων έχουμε προβεί και αντίθετα επί 12 και πλέον έτη διατηρείται σταθερό το τιμολόγιο όταν όλοι οι παράγοντες που το επηρεάζουν έχουν αυξηθεί πραγματικά (πχ ΔΕΗ, νερό που προμηθευόμαστε από τον ΟΑΚ, κόστος διάθεσης ιλύος προς τη ΔΕΔΙΣΑ, κόστος καθημερινών ζημιών, εργατικά κόστη κτλ). Στα πλαίσια του εξορθολογισμού του τιμολογίου, υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη του Πολυτεχνείου και με βάση αυτήν θα υπάρξει προσαρμογή. Έτσι επιτάσσει ο νόμος, έτσι θα πράξουμε. Πάντα με διάλογο και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους που ήδη έχει αρχίσει. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει πρόνοια για κοινωνικό τιμολόγιο.

Πέραν από την γενικολογία και αοριστολογία περί ιδιωτικοποιήσεων που αγγίζουν τα όρια της ιδεολογικής αγκύλωσης, ο ισχυρισμός ότι μπαίνουν εργολάβοι από την πίσω πόρτα είναι και συκοφαντικός. Συνεργαζόμαστε ανοικτά με όλους και οι εργολάβοι μαζί με τους υπαλλήλους δίνουν καθημερινά τη μάχη αποκατάστασης των ζημιών,  η δε άμεση παρέμβασή τους (με χαμηλότερες χρεώσεις συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια) είναι σε όλους τους δημότες ορατό. Μόνο στα Καμισιανά το χωριό του κ. Ανθούση έχουμε παρέμβει πάρα πολλές φορές για αποκατάσταση ζημιών άμεσα και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καμισιανών μάς το αναγνωρίζει δημοσίως.

Ο κ. Ανθούσης και η ομάδα του προπαγανδίζει λαϊκίστικα τη μη αφαίρεση ρολογιών, και ουσιαστικά καλεί τους δημότες σε άρνηση πληρωμών και ρυθμίσεων των χρεών τους.  Αυτό αποτελεί ευθεία υπονόμευση της υπόστασης της ΔΕΥΑΒΑ.

Έχουμε την ευθύνη να μην το πράξουμε και δεν θα στέρξουμε σε κανένα πολιτικό κόστος προκειμένου να πράξουμε το σωστό.

Για το έργο των Λαχιανών που ανέφερε, ας επισκεφθούν  ο ίδιος και το κλιμάκιο της παράταξής του, έστω και μία φορά το έργο για να πληροφορηθούν τι γίνεται και που φτάνει και ακολούθως να εκδίδουν ανακοινώσεις. Γιατί εκτίθενται. Είναι έργο που ελέγχεται σε κάθε βήμα του από την διαχειριστική αρχή και κατά τούτο δεν χωρούν παρατυπίες.

Αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης την οποία κάνουμε είναι, ότι μέσα σε αυτόν τον οικονομικό ορυμαγδό λόγω COVID-19, η ΔΕΥΑΒΑ είναι όρθια, προσφέρει κοινωνικό έργο, αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο στην περιοχή μας. Γνωρίζει ο κ. Ανθούσης ότι εκτελούνται έργα ή πρόκειται να εκτελεστούν, ύψους πάνω από 15.000.000 ευρώ;

Όσον αφορά τον Σκινέ ουδεμία διαμαρτυρία υπάρχει από όλους όσους είναι συνεπείς και ρυθμίζουν τις οφειλές τους. Σε ποιους άραγε αναφέρεται; Η περιοχή του Σκινέ φέτος έχει επάρκεια νερού και ουδένα πρόβλημα υφίσταται. Και εάν δημιουργηθεί, παντού επεμβαίνουμε άμεσα.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα των  οσμών που αναφέρονται στην επιστολή, στα δίκτυα αποχέτευσης αλλά και στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, όπως και ο ίδιος γνωρίζει, πλέον έχουν μειωθεί, ενώ καθημερινά το στελεχιακό μας δυναμικό με τις συνεχείς προσπάθειές του, απομειώνει διαρκώς το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν  εν κρυπτώ  αναθέσεις απευθείας. Όλα γίνονται στο φως με απόλυτα διαφανείς νόμιμες  διαδικασίες, που αναρτώνται στην Διαύγεια και στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΒΑ.

Όσον αφορά τις εισπράξεις, τούς ενημερώνουμε ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από κάθε άλλη χρονιά. Τιμούμε τους συνεπείς. Βοηθάμε τους ανήμπορους. Ρυθμίζουμε με πάγια ρύθμιση τα χρέη σε όλους.

Αυτό είναι και το μέτρο της επιτυχίας της διοίκησης και όχι οι αοριστολογίες και οι καταγγελίες άνευ λόγου.

Λυπούμαστε, αλλά αν δεν βλέπει ο κ. Ανθούσης και οι συνεργάτες του το σύνολο των έργων που γίνονται για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας του Δημότη από τις ζημιές λόγω παλαιότητας των δικτύων, την προσπάθεια καθημερινής αναβάθμισης σε όλα τα επίπεδα παροχής υπηρεσιών της ΔΕΥΑΒΑ, σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα Λαχιανά, Κολένι, Φουρνές, Μεσκλά, Αλικιανός, Ορθούνι, Ασκορδαλού, Λάκκοι, Καράνου, αναβάθμιση Βιολογικού με παραγωγή νερού για άρδευση, τότε πραγματικά, η αντιπολιτευτική τους τακτική δεν τούς επιτρέπει να έχουν καθαρή ματιά στα γεγονότα.

Ο κ. Ανθούσης και η ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης υπονομεύει σοβαρά την αναπτυξιακή πορεία της ΔΕΥΑΒΑ  με την παραπληροφόρηση και την έλλειψη σοβαρής διάθεσης ενημέρωσης από μεριά της. Η ανάγκη για εμφάνιση στο πολιτικό προσκήνιο είναι κακός σύμβουλος και κακός οδηγός πολιτικής επιβίωσης. Ας το προσέξουν.

Ο Σχεδιασμός, η στρατηγική, η πρόβλεψη, η καθημερινότητα, είναι ο αγώνας μας και το καθημερινό έργο μας η απάντηση μας. Όλοι κρινόμαστε. Εμείς θα δείχνουμε έργο καθημερινά και ο κ. Ανθούσης και οι συνεργάτες του θα βγάζουν ανακοινώσεις και θα παραπληροφορούν. Τόσο απλά.

Ο δημότης θα μας κρίνει στο τέλος όλους.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook