Θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για τη διακίνηση των 59 μεταναστών που "βγήκαν" χτες στα Σφακιά. - Κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

Η ενδελεχής έρευνα από τις λιμενικές αρχές των Χανίων οδήγησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ουκρανικής καταγωγής που θεωρούνται ως βασικοί ύποπτοι της διακίνησης των 59 μεταναστών που "βγήκαν" χτες, νωρίς το μεσημέρι, στη Χώρα Σφακίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 44 και 27 ετών, οι οποίοι εντός της ημέρας θα προσαχθούν στον εισαγγελέα για τις περαιτέρω νομικές διαδικασίες.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στα Σφακιά και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι λιμενικές αρχές απεδείχθη ότι θα πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω, για το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να είναι αυτοί οι διακινητές των 59 μεταναστών που έφτασαν χτες το βράδυ στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι 59 μετανάστες φιλοξενούνται από χτες το βράδυ στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου και πρόκειται για 47 άνδρες, 8 γυναίκες και 4 παιδιά, πέντε διαφορετικών εθνικοτήτων, δηλαδή Μπαγκλαντές, Θιβέτ, Κουρδιστάν, Πακιστάν και αραβικών χωρών.

Τονίζεται επίσης ότι για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να αποχωρήσουν από τον  χώρο του κολυμβητήριου 40 μετανάστες που φιλοξενούντα από τις 21 Σεπτεμβρίου και οι οποίοι αναχώρησαν με πλοίο της γραμμής από τα Χανιά, προς άλλο προορισμό που θα καθόριζε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, χτες το βράδυ.

Αργότερα το μεσημέρι ήρθε και η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

Στον εντοπισμό ακυβέρνητου Ι/Φ σκάφους, σε δυσχερή θέση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι βορειοδυτικοί εντάσεως 6-7bf) προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή όρμου Φοίνικα Σφακίων.

Το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνόδευσε το ιστιοφόρο, επί του οποίου επέβαιναν πενήντα εννέα (59) αλλοδαποί (47 άνδρες, 8  γυναίκες και 4 παιδιά)  στο λιμένα Χώρας Σφακίων, όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ αργότερα μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας στα Χανιά.

Ακολούθησαν επισταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, με τη συνδρομή στελεχών της Λιμενικής Αρχής Χώρας Σφακίων και του Αστυνομικού Τμήματος Σφακίων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 27 και 44 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες ως Κυβερνήτες του σκάφους και φερόμενοι διακινητές.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος όπως επίσης και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.
 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook