Ολόκληρο το Δικαστικό μέγαρο απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε στα Δικαστήρια των Χανίων όταν έγινε γνωστό πως ένας πολίτης που ήταν κατηγορούμενος σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης, ο εν λόγω πολίτης την Δευτέρα παρέστη σε δίκη ως κατηγορούμενος, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Εννοείται πως πέραν της παρουσίας του στην δικαστική αίθουσα, για αρκετή ώρα υπήρξε και στο προαύλειο και τους άλλους χώρους των Δικαστηρίων.

«Την επόμενη ημέρα μας ενημέρωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και αμέσως κινητοποιηθήκαμε, λάβαμε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημερώσαμε τους προισταμένους όλων των υπηρεσιών των δικαστηρίων» είπε ο κ. Δασκαλάκης.

Στην συνέχεια από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι η λειτουργία των δικαστηρίων διεκόπη προκειμένου να γίνει απολύμανση όλων των χώρων από ειδικό συνεργείο, ενώ σήμερα τα Δικαστήρια λειτουργούν κανονικά.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων «είναι στην ευθύνη του καθενός να προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους. Να λαμβάνει τα μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί και η κοινή προσπάθεια υπηρεσιών και του συλλόγου μας υπάρχει και πρέπει να ενταθεί εφ’ οσον εντείνεται και ο κίνδυνος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook