Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Παρά την εισήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας για συγχώνευση των δύο Εφετείων της Κρήτης σε ένα, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένουν ως έχουν το Εφετείο Κρήτης με έδρα τα Χανιά και το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

Επίσης παραμένουν ως έχουν τα Πρωτοδικεία Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Χρήστος Πραματευτάκης, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μετατροπή του Ειρηνοδικείου Βάμου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο και η κατάργηση των Ειρηνοδικείων Καστελλίου και Πύργου στο Ηράκλειο καθώς και της Ιεράπετρας στο Λασίθι.

Σε ότι αφορά στο καταργούμενο Ειρηνοδικείο Βάμου το οποίο θα μετατραπεί σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο, ο κ. Πραματευτάκης διευκρίνισε πως στο νομοσχέδιο προβλέπεται να εξυπηρετεί τις υποθέσεις των Δήμων Αποκορώνου και Σφακίων ενώ θα παραμείνει στο ίδιο κτίριο στο οποίο στεγάζεται.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις – ειδικά σε ότι αφορά στο θέμα των Εφετείων – επισημαίνοντας πως στα Χανιά υπάρχει πλέον μια από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας (Κατάστημα Κράτησης στην Αγυιά) και η ενδεχόμενη σύσταση μόνο ενός Εφετείου στο Ηράκλειο θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην ορθή και δίκαιη απονομή της Δικαιοσύνης.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook