Στον «χορό» των εμβολιασμών από σήμερα τα Κέντρα Υγείας Χανίων, Βάμου και Κισάμου.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε από σήμερα το πρωί το πρόγραμμα εμβολιασμών γενικού πληθυσμού (ατόμων άνω των 85 ετών) στα Κέντρα Υγείας Βάμου, Κισάμου και Χανίων (στον χώρο του παλιού νοσοκομείου).

Μικρό πρόβλημα προκάλεσε ολιγόλεπτη διακοπή στην ηλεκτροδότηση του Κέντρο Υγείας Χανίων η οποία σύντομα αποκαταστάθηκε και οι εμβολιασμοί συνεχίστηκαν ομαλά.

Υπενθυμίζεται πως στα εμβολιαστικά κέντρα προσέρχονται να εμβολιασθούν μόνο όσοι έχουν προκαθορισμένα ραντεβού και έχουν λάβει το σχετικό μήνυμα, είτε αυτομάτων επειδή είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, είτε μετά από αίτημά τους στο emvolio.gov.gr.

Στο μεταξύ στον «χορό» των εμβολιασμών εντάσσονται από τις αρχές Φεβρουαρίου και οι Πρωτοβάθμιες δομές υγείας στους Δήμους Καντάνου – Σελίνου και Σφακίων.

Οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Καντάνου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων αναμένεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Σε ότι αφορά στον Δήμο Γαύδου, από το Υπ. Υγείας ανακοινώθηκε πως σε όλα τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων οι εμβολιασμοί θα γίνουν ταυτόχρονα σε όλους τους κατοίκους και χωρίς προτεραιότητες (ηλικιών κλπ).

Έτσι και οι περίπου 150 μόνιμοι κάτοικοι της Γαύδου θα εμβολιασθούν όλοι μαζί, αλλά η 7η ΥΠΕ Κρήτης αναμένει οδηγίες από το Υπ. Υγείας και τον ΕΟΔΥ για το πότε θ αγίνουν οι εμβολιασμοί στο νησί.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook