Από σήμερα το βράδυ θα αρχίσουν να εντείνονται τα φαινόμενα στην Κρήτη – Το έστρωσε στον Ομαλό – Τι λέει στο Flashnews.gr o μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Εν αναμονή της εξέλιξης εισβολής του ψυχρού ρεύματος που θα προκαλέσει συνθήκες χιονιά βρισκόμαστε πλέον, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, προς το παρόν οι βροχές είναι ήπιες και οι βροχοπτώσεις, κατα τόπους, περισσότερες.

Το …έστρωσε στον  Ομαλό

Ήδη στις ορεινές ζώνες ξεκίνησε η χιονοπτωση σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, όπως καταφαίνεται και στις φωτογραφίες από το οροπέδιο του Ομαλού που το έχει στρώσει, ήδη, για τα καλά.

 

Βίντεο από το χιόνι που ρίχνει στον Ομαλό σήμερα

Όσο περνά η ωρα και η ψυχρή μαζα κατέρχεται στο νησί, οι χιονοπτώσεις θα κατεβαίνουν σε υψομετρο και η ένταση τους προσδιοριζεται προς το απογευμα και το βραδυ της Δευτέρας (σήμερα) μεχρι και την Τετάρτη (17/2). Στα Χανιά αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν από  Δευτερα βραδυ και την Τρίτη τα ξημερώματα και ίσως από την Τριτη το απόγευμα στο Ηράκλειο, σημειώνει ο Μανώλης Λέκκας.

Θα αρχίσει να πέφτει χιόνι και στα πεδινά – Προσοχή στις μετακινήσεις 

Από απόψε το βραδυ το μέσο ύψος σε σημαντικές χιονοστρώσεις στα Χανιά θα είναι πάνω από τα 400-500 μετρα και θα εξαρτηθει από τη γεωγραφική θέση της κάθε περιοχής. Θα υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις για αυτό καλό είναι να αποφεύγονται.

Από Δευτέρα αργά το βράδυ και ξημερώματα Τρίτης, σύμφωνα με τον Μανώλη Λεκκα, αναμένεται χιονότωση κατω από τα 400 μετρα και πιθανώς γύρω από τις πόλεις ή και μέσα στις πόλεις, συνεπώς το χιόνια θα κάνει την εμφάνισή του και στα Χανιά, ωστόσο θα εξαρτηθει αν είναι χιονονιφάδες ή ίσως μια μικρή χιονόπτωση η οποία θα το στρώσει… 

Δυνατοί άνεμοι – Τσουχτερό κρύο

Οι άνεμοι που πνέουν τη δεδομένη στιγμή είναι βόρειοι 6-7 μποφόρ, αλλά θα ενισχυθούν, με την έντασή τους από απόψε το βραδυ και αύριο Τρίτυη να φτάσουν τα 7-8 μποφόρ για τις βόρεις περιοχες του νησιού και αντίστοιχα με υψηλό κυματισμό στο βόρειο παράκτιο μέτωπο, ενώ στα νότια εξίσου πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι με την ένταση να φτάνει τα 10 μποφόρ, τονίζει ο Μανώλης Λέκκας.

Οι θερμοκρασίες θα είναι πτωτικές λόγω του ψυχρού ρεύματος και αύριο θα κυμαίνονται στις βόρειες παράκτιες περιοχές 5-7 βαθμούς κελσίου και στα νότια θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερες.

Στην  ενδοχώρα και στις ορεινές περιοχές κάτω από 5 βαθμούς και στις πιο ορεινες κατω από 0 βαθμούς κελσίου.

Πότε αναμένεται βελτίωση

Βελτίωση θα υπάρξει σύμφωνα με τον μετεωρόλόγο Μανώλη Λέκκα, από την Τετάρτη, πρώτα από τις δυτικές περιοχές του νησιού, από το πρωί με εξασθένηση βοριάδων, αλλά με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Η βελτίωση θα επεκταθεί σταδιακά και στις ανατολικές περιοχές.

Για Πέμπτη και Παρασκευή προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες. Όπως τονίζει κλείνοντας ο κ. Λέκκας, “χρειάζεται πολύ προσοχή τις πρωινές ώρες γιατί δημιουργείται παγετός στους δρόμους, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τέλος της εβδομαδας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook