Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοί απείχαν από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό 

Κατά πλειοψηφία πέρασε η απόφαση αναφορικά με την εισηγητική έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού κατά το Δ’ τρίμηνο 2019.

Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν από την ψηφοφορία ενώ άλλοι καταψήφισαν την απόφαση τονίζοντας πως συντρέχουν πολιτικοί λόγοι ενώ έγινε αναφορά για μη σωστή κατανομή των χρημάτων. 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αλόγλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όπως κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα τρίμηνο παραλαμβάνουμε  με τα αποτελέσματα, στον πίνακα που αφορά τα έσοδα ο προϋπολογισμός στις 31/12 τα έσοδα 120.857.000 ευρώ αν αφαιρέσουμε τις προβλέψεις μη είσπραξης, έσοδα κοντά στα 81 εκατομμύρια, βάσει των εισπραχθέντων η χρονιά κλείνει στο 89% από αυτά που είχαμε προβλέψει.  Είναι ένα καλό νούμερο αν αναλογιστούμε τη χρονιά την οποία περνάμε. Αν αφαιρέσουμε από τα χρήματα αυτά τις προβλέψεις είσπραξης και το αποθεματικό μας,  οι δαπάνες κινήθηκαν στο 64% των προϋπολογισθέντων. Όσον αφορά στις απαιτήσεις μας οι πίνακες, οι συγκεντρωτικοί είναι στα διαθέσιμα που μένουν και ήταν στο τέλος του τρίμηνου 21.500.000 ευρώ, σχετικά με το αποθεματικό οικονομικό αποτέλεσμα αυτό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά είναι 18.675.000 ευρώ».

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αποστολάκης εκ μέρους της παράταξης του κ. Παπαδογιάννη, ανέφερε ότι «είναι μία πολύ κακή χρονιά για όλους, ήθελα να ρωτήσω στο επενδυτικό κομμάτι στα έξοδα γιατί είχανε τόσο μικρή απορροφητικότατα. Εκεί θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα». Στο ερώτημα του κ. Αποστολάκη ο κ. Αλόγλου απάντησε ότι οι δαπάνες και η απορροφητικότητα έχουν να κάνουν κυρίως «με τα έργα τα μεγάλα μιας που αυτά έχουνε το μεγάλο κομμάτι της πίτας των δαπανών».

Ο κ. Βάμβουκας δήλωσε: «Δε με ικανοποίησε ο κ. Αλόγλου σχετικά με τα όσα είπε για τον προϋπολογισμό, όταν έχει ς ένα έσοδο έχεις και ένα έξοδο. Δεν κάνατε τη σωστή κατανομή των χρημάτων και για αυτό σας το απέρριψε και η αποκεντρωμένη».

Γιάννης Σαρρής

«Εμείς δεν έχουμε ψηφίσει τον προϋπολογισμό για καθαρά πολιτικούς λόγους, είναι ένας προϋπολογισμός που εμπεριέχει τις πολιτικές που έχουν υποστελεχώσει τις υπηρεσίες. Εμείς απέχουμε από την ψηφοφορία».

Νίκος Βουρλάκης

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι ο δήμος Χανίων είναι ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Τη λειψή χρηματοδότηση από το κράτος ο δήμος την επιβραβεύει εμείς καταψηφίζουμε».

Σεραφείμ Ρίζος

«Καταψηφίζουμε γιατί και η αναμόρφωση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι έχουμε μια πολιτική περικοπών, ιδιωτικοποιήσεων και φοροαπαλλαγές σε ανώτερα οικονομικά στρώματα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook