Ποιοι είναι οι λόγοι που τους οδηγούν σε αυτή το αίτημα – Δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σχολείου αν δε ληφθεί σχετική απόφαση

Είναι το τρίτο κρούσμα που εμφανίζεται στο σχολείο τους μέσα σε λίγες ημέρες, παρόλα αυτά το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χανίων πλέον ανησυχεί για την υγεία των παιδιών και θεωρεί ότι η τήρηση των πρωτοκόλλων όπως εφαρμόζεται δεν επαρκεί.

Mε κορωνοϊό παιδί από το τμήμα στο οποίο δίδασκε θετικός καθηγητής

Συγκεκριμένα την Παρασκευή το 1 ΓΕΛ είχε δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα καθηγητών. Το σχολείο έμεινε κλειστό τη Δευτέρα για να διενεργηθούν rapid test. Τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Παρόλα αυτά, την αμέσως όμως επόμενη ημέρα, χθες το βράδυ δηλαδή, διεγνώσθη με κορωνοϊό ένα παιδί από το τμήμα στο οποίο δίδασκε καθηγητής που είχε βρεθεί θετικός. Μάλιστα ενώ αρχικά υπήρχε η πληροφόρηση από τον σύλλογο ότι έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο το παιδί, τελικά αυτό παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Όπως αναφέρει στο Flashnews.gr η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ελένη Βλοντάκη, εξηγώντας τους λόγους που ο σύλλογος ζητά την αναστολή λειτουργίας του σχολείου αρχικά για 10 μέρες:

«Όταν την Παρασκευή ανακοινώθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε δυο καθηγητές, το πρώτο πράγμα που ζητήσαμε σαν σύλλογος ήταν η αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας και διενέργεια rapid test – τα οποία έπρεπε από την αρχή της σχολικής σεζόν να γίνονται. 

Ζητήσαμε την αναστολή ολόκληρης της σχολικής μονάδας γιατί στο ίδιο σχολικό συγκρότημα λειτουργούν το 1ο ΓΕΛ Χανίων και το 5ο ΓΕΛ Χανίων. Τα δυο σχολεία χωρίζονται μόνο από ένα φιλέ, ένα δίχτυ δηλαδή. Μοιράζονται καθηγητές και στα δυο σχολεία, μοιράζεται η αυλή στην οποία υπάρχει επικοινωνία των παιδιών και από τα δυο σχολεία και υπάρχουν και οικογένειες που έχουν αδέρφια που πηγαίνουν και στα δυο σχολεία. Οπότε η ανησυχία μας είναι η διασπορά.

Ζητήσαμε από τον διευθυντή να προχωρήσει σε αναστολή της σχολικής μονάδας. Ο Διευθυντής ήταν δεκτικός όμως ήταν υποχρεωμένος να τηρήσει το πρωτόκολλο και κατάφερε να κρατήσει σε αναστολή τη λειτουργία του σχολείου μόνο τη Δευτέρα ημέρα διενέργειας των rapid test στο τμήμα του Λυκείου που δίδασκαν οι θετικοί στον covid19 καθηγητές, ενώ έκαναν τεστ και οι καθηγητές του γυμνασίου. 

Τα rapid test έγιναν τη Δευτέρα, ήταν αρνητικά και την επόμενη ημέρα, δηλαδή χθες Τρίτη βράδυ, διεγνώσθη με κορωνοϊό παιδί από το τμήμα στο οποίο δίδασκε ο καθηγητής που είχε βρεθεί θετικός. Εμείς δεν μπορούμε πλέον να βασιζόμαστε σε αυτά τα πρωτόκολλα, δε γίνεται να μας λένε ότι θα κλείσει μόνο το τμήμα και όχι το σχολείο. Παίζουμε με 400 ψυχές, γιατί είναι δυο σχολεία όχι ένα. Χθες το κυλικείο του ενός σχολείου ήταν κλειστό και όλα τα παιδιά πήγαν να πάρουν το κολατσιό τους από το κυλικείο του διπλανού σχολείου. Είναι μια κινούμενη βόμβα και εμείς θα μείνουμε στα πρωτόκολλα; Υπάρχουν και οικογένειες που έχουν ευπαθείς ομάδες. Μιλήσαμε με τον διευθυντή καθώς και με τον διευθυντή της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης. Κατανοούμε ότι ακολουθούνται κάποια πρωτόκολλα αλλά εμείς σαν γονείς δεν μπορούμε να παίζουμε με ψυχές.»

Μάλιστα το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χανίων, έχει εκδώσει και ανακοίνωση με την οποία ζητά την αναστολή λειτουργίας του σχολείου. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Είμαστε εδώ, παλεύουμε για τα παιδιά μας

Μετά το νέο κρούσμα που παρουσιάστηκε σε παιδί του σχολείου μας, αποφασίσαμε ως ΔΣ εκ νέου να ζητήσουμε από τον διευθυντή του σχολείου την αναστολή λειτουργίας του τουλάχιστον για δέκα ημέρες και φυσικά τον ενημερώσαμε ότι προτιθέμεθα σε περίπτωση που δεν ληφθεί η σχετική απόφαση, για αποκλεισμό του σχολείου, με αποκλειστικά και μόνο γνώμονα την υγεία και το συμφέρον των παιδιών μας. Είμαστε εδώ ως γονείς για να τα προστατεύσουμε.

Με εκτίμηση, ΔΣ Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Χανίων»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook