Το πρατήριο καυσίμων του Δήμου Χανίων ξεκίνησε την λειτουργία του για τον «στόλο» των 140 οχημάτων 

Μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει επι δημαρχίας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη, ολοκληρώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την έναρξη λειτουργίας του δημοτικού πρατηρίου υγρών καυσίμων από το οποίο ανεφοδιάζονται πλέον με βενζίνη ή πετρέλαιο τα περίπου 140 πάσης φύσεως οχήματα του Δήμου Χανίων.

Το πρατήριο καυσίμων λειτουργεί στον χώρο των τεχνικών συνεργείων του Δήμου, στην Πελεκαπίνα δίπλα στην Δημοτική λαχαναγορά. Η προμήθεια των καυσίμων γίνεται μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό και σε ότι αφορά στην οικονομία που επιτυγχάνεται να σημειωθεί πως για το 2020 ο σχετικός προϋπολογισμός του Δήμου ανήρχετο περίπου στις 500.000 ευρώ, ενώ για το 2021 βάση της μελέτης αναμένεται να μειωθεί κατά σχεδόν 100.000 ευρώ.

Οι δύο αντλίες του πρατηρίου λειτουργούν με αυτόματο τρόπο. Ο οδηγός του οχήματος έχει ένα ψηφιακό «κλειδί» και το σύστημα καταγράφει ποιος έβαλε καύσιμα, σε ποιο όχημα και τον αριθμό χιλιομέτρων που έχει το όχημα κατά τον ανεφοδιασμό του με την συγκεκριμένη ποσότητα.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε σε δηλώσεις του: “Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα εγκαινιάζουμε την λειτουργία του Δημοτικού Πρατηρίου Καυσίμων Χανίων εξασφαλίζοντας ότι πάνω από 140 οχήματα από απορριμματοφόρα μέχρι και δίκυκλα, θα προμηθεύονται καύσιμα  με πιο οικονομικό τρόπο, με απόλυτο έλεγχο και διαφάνεια. Ήδη από τις πρώτες μέρες, η δημοτική αρχή είχε πάρει την απόφαση να αξιοποιήσει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη, με μια σημαντική επένδυση που είχε γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων. Ωστόσο, η έλλειψη μέριμνας για την προώθηση και λύση γραφειοκρατικών και νομικών ζητημάτων, μεταξύ άλλων αυτό της προμήθειας του απαραίτητου λογισμικού εισροών-εκροών, δεν επέτρεπαν την έναρξη λειτουργίας του.

Εδώ και λίγες μέρες, έχουμε ξεκινήσει την κανονική λειτουργία του Δημοτικού Πρατηρίου και έχουν διανεμηθεί στους οδηγούς οι κάρτες ταυτοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο, με την εγκατάσταση του πλέον σύγχρονου εσωτερικού συστήματος, έχουμε απόλυτο έλεγχο των ποσοτήτων καυσίμων και επιτυγχάνουμε σημαντική εξοικονόμηση πόρων, μέσα από μεγάλους ανοιχτούς διαγωνισμούς. Θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Δήμου Χανίων.”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης. Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τους αρμόδιους αντιδημάρχους,  Τάσο Αλόγλου, Μιχάλη Τσουπάκη και Γιάννη Νικηφοράκη καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου, για τη συνεργασία και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν, ώστε να λειτουργήσει και αυτή η σημαντική υποδομή στον Δήμο.

Το Πρατήριο Καυσίμων του Δήμου Χανίων διαθέτει 3 δεξαμενές χωρητικότητας 15 κυβικών μέτρων, με 2 δεξαμενές πετρελαίου κίνησης και 1 δεξαμενή αμόλυβδης βενζίνης. Τέλος, για την ασφάλεια του χώρου έχει εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

 

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook