Για απευθείας αναθέσεις έργων και λανθασμένο τρόπο επιλογής και διαχείρισης των υδρονομέων επικρίνει ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης, Μανώλης Ντουντουλάκης τον δήμο Πλατανιά και τη ΔΕΥΑΒΑ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

"Κατά τη Συνεδρίαση της 16ης Μαρτίου 2021 καταψηφίσαμε τα 10 θέματα από τα 14 που ήταν στην Τακτική Συνεδρίαση.

Βέβαια εάν η ψήφος μας είναι θετική ή αρνητική το έχουμε καταλάβει ότι λίγο σας ενδιαφέρει.

Εμείς θα αγωνιζόμαστε και θα είμαστε δίπλα στο Δημότη προκειμένου να προστατεύουμε τα συμφέροντα του.

Κύριε Δήμαρχε και Κύριε Πρόεδρε είμαστε προβληματισμένοι από όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας.

Και ο λόγος αρχικά αφορά τις απευθείας αναθέσεις.

Αλήθεια δεν έχετε προβληματιστεί , για το ποιοι είναι οι λόγοι που δεν υπάρχει συμμετοχή στους διαγωνισμούς των απευθείας αναθέσεων σας;

Έχουμε κρίση οικονομική και δεν υπάρχουν συμμετοχές. Όταν έρθουμε στην κανονικότητα δεν θα συμμετέχει κανείς στις απευθείας αναθέσεις σας που έχουν γίνει αιτία συζητήσεων όχι μόνο στο Δήμο Πλατανιά αλλά σε όλο το Νομό Χανίων.

Εάν θέλετε να μην σας κατηγορούμε για εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια , οργανωθείτε και προσπαθήστε να διαχειρίζεστε με διαφάνεια.

Θα πρέπει να σεβαστείτε τα χρήματα του Δημότη ο οποίος έχει καταλάβει πλέον τι κάνετε και πως λειτουργείτε.

Με αυτεπιστασία-διαγωνισμούς- χωρίς κατατμήσεις και σωστή διαχείριση υπάρχει δυνατότητα μείωσης των οικονομικών υποχρεώσεων του Δημότη , την οποία έχει ανάγκη.

Έχουμε αναφέρει ξανά ότι μπορούμε να μειώσουμε όχι μόνο τα Δημοτικά τέλη αλλά και την αξία του νερού ύδρευσης και άρδευσης κατά 50%.

Μέρος των απευθείας αναθέσεων της προκειμένης συνεδρίασης είναι 149.208,60 €.

Ζημία για το Δημότη από 20-30% τουλάχιστον.  Δηλαδή 30.000 -45.000 €.

Επίσης δυο έργα ίσης αξίας  49.580,90 € έκαστο, και οι δυο ιδίου αντικειμένου (αποκατάστασης τομών οδοστρωμάτων ΔΕ Μουσουρων – Πλατανιά και ΔΕ Βουκολιων –Κολυμβαρίου) συμμετέχουν 2 εμπειροτέχνες, οι ίδιοι και στα δυο έργα και τα μοιράζονται. Δίνουν έκπτωση 1 % και 3 % αντίστοιχα στο ένα έργο ο ένας και στο άλλο ο άλλος. Έτσι τελικά αναλαμβάνει ο καθένας τους από ένα έργο.

Τα δυο αυτά έργα είναι αξίας 99.161,78 € . Αν γινόταν διαγωνισμός  ο Δημότης θα είχε όφελος τουλάχιστον 20-30 %, δηλαδή  20.000-30.000 €.

Κύριοι, αυτούς τους συγκεκριμένους δυο διαγωνισμούς πρέπει να τους ακυρώσετε.

Αλήθεια τι συμβαίνει? Μήπως υπήρξε συμφωνία?

Τι σύμπτωση!

Επίσης, άλλο ένα θέμα που απασχόλησε την ίδια Συνεδρίαση ήταν ο καθορισμός αρδευτικής περιόδου και η πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης 2021 , με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Ένας επόπτης και 16 υδρονομείς που κατά την εκτίμηση μας είναι περισσότεροι από ότι χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών των κοινοτήτων.

Το άλλο παράδοξο και παράνομο που συμβαίνει είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του υδρονομέα σε κάποιες κοινότητες αντί να δηλώνουν το όνομα τους δηλώνουν τη σύζυγο τους ή κάποιο άλλο πρόσωπο. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν δεν ακολουθείται η τυπική και σωστή διαδικασία για την πρόσληψη των υδρονομέων.  

Επίσης, υδρονομέας που έχει στην περιοχή ευθύνης του 1.040 υδρομετρα αμείβεται με τα ίδια χρήματα με τον άλλον που έχει 136 υδρομετρα. Αλήθεια γιατί υπάρχουν τέτοιες διαφορές ; Οι διοικούντες την επιχείρηση εφαρμόζουν τη δική τους πολιτική που λέγεται «πολιτική υδρονομέων Δήμου Πλατανιά», που πραγματικά είναι μοναδική.

Το απίστευτο θράσος σας υποτιμά τη νοημοσύνη των Δημοτών.

Η ζημία που τους προκαλείτε είναι τεράστια. Ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα των Δημοτών και σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης - Επικεφαλής Ντουντουλάκης Μανώλης"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook