Δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις στην πόλη – Επίσκεψη δύο ωρών του Κ. Μητσοτάκη την Τρίτη - ΓΕΕΘΑ: Η Κρήτη "σταθερό αεροπλανοφόρο της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο"


Τελείως διαφορετική από ότι παλαιότερα, είναι η «επίσκεψη» του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower, το οποίο κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου στην προβλήτα Κ-14 στο Μαράθι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr τα περίπου 5.500 μέλη του πληρώματος δεν πρόκειται να επισκεφθούν την πόλη των Χανίων, όπως γινόταν σε άλλες ανάλογες παρουσίες πολεμικών σκαφών, αλλά θα παραμείνουν στους χώρους του αεροπλανοφόρου και της βάσης.

Και αυτό γιατί παρά του ότι όλοι έχουν εμβολιαστεί και με την δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna, κρίθηκε προτιμότερο να μην «κυκλοφορήσουν» τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν, και επιπλέον είναι κλειστά όλα τα καταστήματα και ειδικά της εστίασης.

Φωτο: NSA Souda bay

Ίσως να υπάρξει ειδική άδεια μόνο για περίπου 20 υψηλόβαθμους αξιωματικούς οι οποίοι είναι πιθανόν να διαμείνουν για λίγο σε ξενοδοχείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την διοίκηση της Βάσης έγιναν ειδικές συμφωνίες με επιχειρηματίες των Χανίων, οι οποίοι «έστησαν» μικρά καταστήματα στην προβλήτα και στους χώρους της βάσης, για να μπορούν να προμηθευτούν τα μέλη του πληρώματος αναμνηστικά, είδη διατροφής κλπ.

Φωτο: NSA Sousa bay

Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις στον λογαριασμό του αεροπλανοφόρου στο twitter με φωτογραφίες από τον κατάπλου, όπου χαρακτηρίζουν την Σούδα, ένα από τα πιο όμορφα λιμάνια στον κόσμο και επιπλέον με φωτο από γήπεδο ποδοσφαίρου της βάσης κάνουν λόγο για μια υπέροχη ημέρα.

Φωτο: USS Dwight D. Eisenhower

Φωτο: NSA Souda bay

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο αεροπλανοφόρο

Στο μεταξύ, με μια συμβολική κίνηση για την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην συμμαχία με τις ΗΠΑ, την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί το USS Dwight D. Eisenhower, παρά του ότι στο αεροπλανοφόρο δεν υπάρχει κάποιος επίσημος απο τις ΗΠΑ.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και πιθανόν και οι Αρχηγοί των Επιτελείων, ενώ μαζί θα είναι και ο Πρέσβης των ΗΠΑ G. Pyatt.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews.gr, η επίσκεψη θα είναι «αστραπή» και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

Φωτο: USS Dwight D. Eisenhower

Ο Κ. Μητσοτάκης, θα αφιχθεί στην 115 Π.Μ. σε ώρα που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή και στην συνέχεια θα μεταβεί στην προβλήτα Κ-14, όπου θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο και αμέσως μετά θα επιστρέψει στην 115 ΠΜ για να αναχωρήσει για την Αθήνα.

Πάντως χαρακτηριστικές της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση στην συγκεκριμένη επίσκεψη την δεδομένη χρονική στιγμή είναι και η ανάρτηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου στο twitter με τις αναλογες φωτο:

«Το Αεροπλανοφόρο USS DWIGHT D. EISENHOWER (IKE) στην Κρήτη. Άλλη μία σημαντική παρουσία στην κορωνίδα της Ελληνοαμερικανικής Συνεργασίας, τη Ναυτική Βάση της ΣΟΥΔΑΣ».

Φωτο: USS Dwight D. Eisenhower

Όπως και η ανάρτηση του ΓΕΕΘΑ :

«Ο Αμερικανικός θαλάσσιος γίγαντας έδεσε στο «Σταθερό Αεροπλανοφόρο» της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κρήτη.  Σύμμαχοι και συνεργάτες για την Ειρήνη, τη Σταθερότητα και την Ασφάλεια στην περιοχή»

Φωτο: USS Dwight D. Eisenhower


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook