Η Κίσσαμος, η δυτικότερη επαρχία της Kρήτης, αποτελεί διαχρονικά μία από τις σημαντικότερες  επαρχίες της  λόγω της στρατηγικής της θέσης.

Από τα αρχαία χρόνια ακόμη, στην περιοχή υπήρχαν σημαντικά λιμάνια όπου σκοπό είχαν τον έλεγχο της θαλάσσιας διαδρομής, Kρήτη – Moριάς – Πελοπόννησος- Ελλάδα. Έτσι, η Κίσσαμος δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει σημαντικά στην Επανάσταση του 1821.

Ο Δήμος Κισσάμου, για τους εορτασμούς της επετείου από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την επιτροπή των εορτασμών ΧΑΝΙΑ 1821-2021 και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και τον Δήμο Πλατανιά, προγραμματίζει ένα πλήθος εκδηλώσεων βασισμένες σε δύο βασικούς άξονες: 

Α) Την Προβολή

Β) Την Μνήμη

Α)Στον άξονα προβολής θα συναντήσουμε όλες εκείνες τις εκδηλώσεις που ως στόχο έχουν την προβολή των ιστορικών γεγονότων, είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακές, οι οποίες θα αναδείξουν την συμβολή της επαρχίας στην επανάσταση, βασιζόμενες σε έμπειρους ομιλητές, Ιστορικούς, Ερευνητές, Αρχιτέκτονες, κτλ.

Β) Ο άξονας της μνήμης έχει ως σκοπό την έρευνα, καταγραφή και ανασύνταξη της γνώσης γύρω από την ιστορία της επαρχίας, καθώς και ενέργειες πρωτότυπες με σκοπό την ανάδειξης της.

Έναρξη των εκδηλώσεων, Πέμπτη 25 Μαρτίου και ώρα 19:00, με ομιλία και θέμα: Ηρωικό ’21 – Έμπνευση και οδηγός για τον νέο αιώνα που ανατέλλει – ομιλητής Πρέσβης Κυριάκος Ροδουσάκης. Η εκδήλωση θα προβληθεί live streaming από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Κισσάμου:

Facebook: https://www.facebook.com/kissamosdimos

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCMQAHAVFUVTQgdFJk6SQu4A

Για τις επόμενες εκδηλώσεις, θα ενημερωθείτε στο www.kisamos2121.gr και από τις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Κισσάμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook