Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Η ανακοίνωση του δήμου Αποκορώνου

“Με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου εκδήλωση εις Μνήμην των πεσόντων στις Μάχες Στύλου και Μπαμπαλή (28 Μαΐου 1941) τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 18.30 στον χώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» στους Άγιους Πάντες.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αγία Σοφία», Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου Ιωάννης Γαρεδάκης, ενώ θα γίνει σύντομη ιστορική ομιλία από την Στέλλα Αλιγιζάκη, φιλόλογο – ιστορικό.

Θα ακολουθήσει απονομή επάθλων και επαίνου συμμετοχής για τον Αγώνα Δρόμου προς τιμήν του Ασηγωνιώτη Γιώργη Ψυχουντάκη που θα έχει προηγηθεί (στις 17.00 από το Δημαρχείο Βρυσών μέχρι το Ίδρυμα «Αγία Σοφία»), ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με ριζίτικα τραγούδια από τον Καλλιτεχνικό Όμιλο «ο Αποκόρωνας».

Με μόνη επιφύλαξη την τήρηση των μέτρων που θα είναι σε ισχύ, σας καλούμε να συμμετάσχετε στις επετειακές εκδηλώσεις μας για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης”. 

Αγώνας δρόμου προς τιμήν του Γιώργη Ψυχουντάκη ”μαντατοφόρου της αντίστασης” στις 24 Μαίου 2021 

“Ο δήμος Αποκορώνου λαμβάνει την τιμή να ενημερώσει τους δημότες, φίλους και λοιπούς ενδιαφερόμενους ότι στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που θα γίνουν για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης (1941-2021), ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου και την Αντιπεριφέρεια Χανίων ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΨΥΧΟΥΝΤΑΚΗ, του θρυλικού «Μαντατοφόρου της Αντίστασης».

Ο Γιώργης Ψυχουντάκης

Ο αγώνας δρόμου θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες στις 17.00 τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και θα τελειώσει στον αύλειο χώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγ. Σοφία» στους Αγ. Πάντες Αποκορώνου. Η διαδρομή που θα τρέξουν οι δρομείς ακολουθεί την παλιά εθνική οδό και έχει μήκος 7 περίπου χιλιόμετρα. Για δήλωση συμμετοχής, παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2825-340344 και 340335 μέχρι τις 20 Μαΐου.

Μετά το πέρας του αγώνα θα γίνει στον ίδιο χώρο στις 18.30 Εκδήλωση εις Μνήμην των πεσόντων στις Μάχες Στύλου και Μπαμπαλή (28 Μαϊου 1941), με την παρουσία επίσημων αντιπροσωπειών από τις Σύμμαχες χώρες Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Νέα Ζηλανδία.

Θα χαρούμε πολύ να συμμετάσχετε και παραστείτε στις επετειακές εκδηλώσεις μας για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook