Στο Ιστορικό Καφέ "Κήπος" την Τρίτη 27 Ιουλίου, στις 9 μ.μ.

Ο Δρόμος Ιστορικών Καφέ συναντά το Δρόμο του Κρασιού σε μια εκδήλωση με θέμα "Η κουλτούρα του κρασιού μέσα από τα Ιστορικά Καφέ, μια κοινή διαδρομή αιώνων...".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» στα Χανιά. Στόχος της εκδήλωσης είναι να προβάλλει τη σπουδαιότητα της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιστορικών Καφέ, της οινοποιίας, του κρασιού, και των παραγώγων του, αλλά παράλληλα να προωθήσει τις δυο Πολιτιστικές Διαδρομές (και άρα τις πόλεις από όπου περνούν) ως τουριστικούς προορισμούς ιδιαίτερης αξίας και αισθητικής.

Τα Ιστορικά Καφέ και το Κρασί αντιπροσωπεύουν δύο θεματικές που συνδέονται εδώ και αιώνες στενά με την ιστορία της ανθρωπότητας αλλά και με την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών και μεσογειακών κοινωνιών. Υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί μεταξύ κρασιού και Ιστορικών Καφέ και οι  ποικίλες συνδέσεις τους αντανακλώνται στην αδιαμφισβήτητη πολιτιστική τους αξία.

Σκοπός του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» είναι η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει την αρχή και να καθιερωθεί ως καινοτόμος θεσμός, ως η αρχή μιας σειράς Φεστιβάλ Πολιτιστικών Διαδρομών που θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο -και ακόμα περισσότερο- τα Χανιά διεθνώς.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και το ΕΒΕΧ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, εξαιτίας των μέτρων για τον covid 19 θα χρειαστεί τηλεφωνική κράτηση θέσης.

Η προσέλευση θα γίνει αυστηρά μεταξύ 8 μ.μ – 8.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

2821052766 - 6944250700


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook