Τι υποστηρίζει σε ανακοίωσή της η Λαική Συσπείρωση

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέκος Μαρινάκης, στη  συνεδρίαση της Επιτροπής Χωροταξίας – Περιβάλλοντος στις 29 Ιούλη υπήρξε από την περιφερειακή αρχή «απλόχερη» στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

Η περιφερειακή αρχή (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) σε ταύτιση με τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ)  ψήφισαν τα παρακάτω θέματα:

Την επέκταση του ξενοδοχείου «BLUE PALACE» στην περιοχή της Ελούντας – Πλάκας, βάζοντας στην άκρη ζητήματα όπως η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, η  δέσμευση ακτής και παραλίας, με αλλοίωση του χαρακτήρα τους με την κατασκευή προβλήτας, αλλά και η κατάληψη δημόσιου δρόμου. Ταυτόχρονα, η μετατροπή του μνημείου της Σπιναλόνγκας, σε τουριστικό θέρετρο για το ξενοδοχείο, υπονομεύει την προστασία του μνημείου και αποδεικνύει την υποκρισία της περιφέρειας για τα σχέδια ένταξής του στα μνημεία της Unesco.

Την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού στον δήμο Μαλεβιζίου, όπου η λειτουργία της αφαλάτωσης παραδίδεται απευθείας σε επιχειρηματικούς ομίλους, με το κόστος να επιβαρύνει τους δημότες.

Το θέμα των περιβαλλοντικών όρων της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, αναβλήθηκε για άλλη μια φορά με αίτημα της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ. Το συμπέρασμα είναι η απόλυτη ασυδοσία της ΑΕ, με ευθύνη κυβέρνησης- περιφέρειας. Δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος, συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας των υπόγειων νερών, της κατάστασης του υδροφορέα που δέχεται τα επεξεργασμένα λύματα της ΒΙ.ΠΕ.Η.

Για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Νέας Γέφυρα ποταμού Κερίτη στα Χανιά είναι πρόκληση ότι στην απόφαση έγκρισής της απορρίφθηκε η αξιόλογη πρόταση της υπηρεσίας της περιφέρειας να δημιουργηθεί διαδρομή επισκέψιμη σε έναν τόπο ιστορικό, όπου έγινε η μεγάλη εκτέλεση των κατοίκων της περιοχής από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.  Σε έναν τόπο όπου αναπτύσσεται το ένα (εναπομείναν) από τα τρία τόξα της πέτρινης πελεκητής γέφυρας του Κερίτη, η οποία αποτελεί μνημείο των νεότερων χρόνων. Την ίδια στιγμή, η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας παραπέμπεται   «στις καλένδες»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook