Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σερβία, ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, υποχρεώνοντας την Εθνική ομάδα πόλο στη μοναδική της ήττα στο Τόκιο (13-10).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ακόμη και έτσι έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού πόλο, σε επίπεδο ανδρών, με το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η μοναδική ήττα στο τουρνουά έμελλε να είναι αυτή που θα έφερνε την εκπληκτική ομάδα του Θοδωρή Βλάχου στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τους Σέρβους ξανά στην κορυφή.

Η ελληνική άμυνα δεν είχε απαντήσεις στο ξεκίνημα του αγώνα στις σερβικές επιθέσεις, με το σκορ να είναι 6-3 στο πρώτο οκτάλεπτο για τη γειτονική χώρα. Η Ελλάδα δεν το… έβαλε κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 7-7. Η Σερβία όμως με τον Φιλίποβιτς να δημιουργεί… ρήγματα με τις πάσες του πήραν ξανά προβάδισμα δύο γκολ (9-7), για να απαντήσει ξανά η ελληνική ομάδα ισοφαρίζοντας σε 9-9.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Σερβία παίζοντας σχεδόν σε κάθε επίθεση με παίκτη παραπάνω κατάφερε να βρει τις λύσεις και να επικρατήσει με 13-10.

Δύο Χανιώτες, ο εκπληκτικός στο τουρνουά Δημήτρης Σκουμπάκης και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κώστας Γαλανίδης, ήταν μέλη της ομάδας, στην οποία όμως υπάρχει και τρίτος Χανιώτης, έστω και κατά το ήμισυ. Ο λόγος για τον Στέλιο Αργυρόπουλο-Κανακάκη, του οποίου η μητέρα κατάγεται από το Μάλεμε.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3  

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.

Σερβία: Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιγέτλοβιτς 1, Ράσοβιτς 1, Αλεκσιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 3, Στέφαν Μίτροβιτς.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook