Στα ίσα κόντραρε το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, τη Σερβία, η Εθνική εφήβων με τον Ηλία Μαχαίρα στο “τιμόνι” και τρεις Χανιώτες στη σύνθεσή της.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο τρίτο του παιχνίδι για τον Δ’ όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης εφήβων (Κ17) που διεξάγεται στη Μάλτα ηττήθηκε με 9-8, με τον Ουρόσεβιτς να σημειώνει το νικητήριο γκολ 17’’ πριν από το φινάλε.

Οσον αφορά τους Χανιώτες του ρόστερ, ο Κανδανολέων πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα, ο Νικολαΐδης αποτέλεσε σημαντική απώλεια στα τελευταία 2 λεπτά που έμεινε εκτός λόγω τρίτης ποινής, ενώ στην 13άδα ήταν και ο Σπάχιτς.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 3-4, 2-1

Σερβία: Παΐκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίεβιτς, Μούσικιτς, Κόιτς 3, Γκάιτς 1, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς 1, Κοβάσεβιτς 3, Μπρεσάνσκι, Στάνιτς, Πάβλοβιτς, Βίριεβιτς.

Ελλάδα: Δαμίγος, Τουρκομένης 1, Κανδανολέων 1, Νικολαΐδης, Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος, Αμπαζής 1, Μύριλος 1, Μαθιόπουλος 1, Σπάχιτς, Ιγνατιάδης, Αλειφτίρας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΑ

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Ηλίας Μαχαίρας δήλωσε τα εξής: «Ήμασταν απολύτως ανταγωνιστικοί στον αγώνα με τη Σερβία, κοντράραμε στα ίσα το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και διεκδικήσαμε μέχρι το τέλος τη νίκη. Δεν μας έφτανε η ισοπαλία, χρειαζόμασταν οπωσδήποτε νίκη για την πρωτιά στον Όμιλο, διότι δεν ευνοούμασταν στην ισοβαθμία -στα γκολ- κι έτσι έπρεπε να ρισκάρουμε και στο τέλος χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποια εύκολα γκολ κι αυτά τα λάθη, τα εύκολα στην επίθεση, οδήγησαν σε γκολ στην άμυνά μας. Αυτά οφείλονται στην έλλειψη εμπειρίας λόγω ηλικίας και θα τα διορθώσουμε στη συνέχεια. Δείξαμε, όμως, μια καλή εικόνα, απειλήσαμε την καλύτερη ομάδα του τουρνουά και μακάρι να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και στα επόμενα παιχνίδια. Κρατάμε τα καλά στοιχεία, θα βελτιώσουμε λάθη σε άμυνα και επίθεση και θα πάμε για το καλύτερο. Δείξαμε ότι δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Κοιτάμε, όμως, ένα ένα τα παιχνίδια. Οφείλουμε κατ’ αρχάς να κερδίσουμε -εύκολα ή δύσκολα- τη Ρουμανία στον χιαστί και μετά να δούμε τον καθοριστικό προημιτελικό με το Μαυροβούνιο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook