Πυρετώδεις ετοιμασίες για το Διεθνές Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά

(Τελευταία ενημέρωση 14:00)

Ως ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια που αναμένεται να σηματοδοτήσει και το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού,  χαρακτηρίζεται το 11ο Διεθνές Ετήσιο Συμβουλευτικών Forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά μεταξύ 5-7 Οκτωβρίου 2022.

Άλλωστε θα είναι και το πρώτο Forum μετά από δύο χρόνια ματαιώσεων λόγω της πανδημίας, με τα Χανιά να αποτελούν το κέντρο των πολιτιστικών συζητήσεων και δράσεων για εκατοντάδες συνέδρους από πολλές χώρες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μεγάλης αυτής διοργάνωσης βρίσκεται στα Χανιά ο εκτελεστικός γραμματέας και επικεφαλής του Ινστιτούτου των “Πολιτιστικών Διαδρομών” του Συμβουλίου της Ευρώπης Stefano Dominioni, ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» Βασίλη Σταθάκη, σήμερα επισκέφθηκε φορείς οι οποίοι θα είναι συνδιοργανωτές του Forum.

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το Δημαρχείο Χανίων, όπου τον κ. Dominioni υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Τάσος Αλόγλου λόγω έκτακτης απουσίας του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, ενώ στην συζήτηση παρίστατο και η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβάκη.

Όπως είπε ο κ. Dominioni, στις εργασίες του Forum εκτός από τους εκατοντάδες συνέδρους, αναμένεται να παραστούν και εκπρόσωποι των κρατών, ίσως σε επίπεδο αρχηγών κρατών, και σίγουρα υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στον τομέα του πολιτισμού.

Οι κ.κ. Dominioni και Σταθάκης επισκέφθηκαν και την Αντιπεριφέρεια Χανίων καθώς και το Επιμελητήριο Χανίων, ενώ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου των “Πολιτιστικών Διαδρομών” του Συμβουλίου της Ευρώπης, «είδε» και το Συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» ως πιθανό χώρο για την διεξαγωγή εργασιών του Forum.

Κατα την συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα όσον αφορά στην προετοιμασία του Forum, η περαιτέρω ανάπτυξη της Πολιτιστικής Διαδρομής Ιστορικών Καφέ, η δυνατότητα ένταξης και άλλων Πολιτιστικών Διαδρομών (όπως του κρασιού ή της σοκολάτας) που θα περάσουν από την Κρήτη και τα Χανιά, και η ίδρυση Γραφείου Πολιτιστικών Διαδρομών το οποία θα έχει έδρα τα Χανιά και θα αποτελεί το επίσημο παράρτημα των Πολιτιστικών Διαδρομών στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook