Με την καθιερωμένη Δοξολογία στην Μητρόπολη Χανίων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Τελευταία ενημέρωση 11:45

Παρουσία φορέων, πολιτικών και θεσμικών αρχών καθώς και πολιτών τελέστη η καθιερωμένη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης,  ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο κ. Νικόλαος Γιαννακάκης, Δ/ντής 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Ο κ. Στυλιανίδης την δήλωσή του έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της ενότητας του ελληνισμού, λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η σημερινή επέτειος, είναι μια επέτειος που σφράγισε θετικά την ελληνική ιστορία. Η ενότητα των Ελλήνων και το Αλβανικό μέτωπο απέδειξαν ότι η νίκη του ολοκληρωτισμού δεν είναι κάτι άπιαστο, κάτι εκτός πραγματικότητας. Οι έλληνες στο Αλβανικό μέτωπο ενωμένοι έδειξαν ότι μπορούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε ακόμη και τους πιο ισχυρούς…»

Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, βουλευτές του Νομού και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, αρχών και φορέων.

 

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook