Ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του πολιτικού κατήγγειλε και μία δημοσιογράφος

Κορυφαία βουλευτής των βρετανών Συντηρητικών κατηγόρησε τον πατέρα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ, για ανάρμοστη χειρονομία προς την ίδια, κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματος το 2003, όταν αμφότεροι ήταν υποψήφιοι βουλευτές.

Ο λόγος για την Καρολάιν Νόουκς, πρόεδρο της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας του κοινοβουλίου και πρώην υπουργό, η οποία δήλωσε στη διάρκεια συζήτησης στο Sky News σχετικά με τη βία εναντίον των γυναικών πως ο Στάνλεϊ Τζόνσον την είχε «χτυπήσει» με το χέρι στα οπίσθια.

«Θυμάμαι έναν πραγματικά εξέχοντα άνδρα, τότε υποψήφιο των Συντηρητικών για το Τάινμπριτζ στο Ντέβον, να με χτυπάει στα οπίσθια όσο πιο δυνατά μπορούσε και να λέει, ‘ω Ρόμσεϊ, έχεις χαριτωμένα οπίσθια‘», είπε η Νόουκς, η οποία είναι από το 2010 βουλευτής του Ρόμσεϊ και Βόρειου Σαουθάμπτον.

Όταν την ρώτησαν ποιος ήταν, εκείνη απάντησε: «Ο Στάνλεϊ Τζόνσον μου το έκανε αυτό».

ΌΠως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Τζόνσον, ο οποίος δεν έχει εκλεγεί ποτέ στο βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά έχει διατελέσει μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κληθείς να σχολιάσει το θέμα, είπε στο Sky: «Δεν θυμάμαι καθόλου την Καρολάιν Νόουκς… Και δεν απαντώ».

Δεύτερη καταγγελία

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, δημοσίευμα της Dailymail ανέφερε ότι ακόμη μία γυναίκα κατηγόρησε τον Τζόνσον για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο λόγος για τη δημοσιογράφο του New Statesman, Αϊλμπε Ρέα, η οποία, αντιδρώντας ίσως στο «δε θυμάμαι – δεν απαντώ» του πατέρα του βρετανού πρωθυπουργού, ισχυρίστηκε πως επίσης υπήρξε θύμα ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον ίδιο: «Ο Στάνλεϊ Τζόνσον με έπιασε επίσης σε ένα πάρτι σε συνέδριο των Συντηρητικών το 2019. Είμαι ευγνώμων στην Κάρολαιν Νόουκς που μίλησε για κάτι που κανένας από εμάς δεν θα έπρεπε να ανεχτεί, ιδίως από τον πατέρα του πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook