Παράτάξεις του Δήμου Αποκορώνου αντιδρούν με τον δήμαρχο καθώς όπως υποστηρίζουν συμφωνεί με το ΤΕΕ σε ό,τι αφορά τον κόμβο Γεωργιούπολης.

Ποιες είναι οι κοινές θέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτεσης “Αποκορωνας ενότητα ελπίδα και προοπτική” και “Αποκόρωνας η γη μας”, με σχετική τους επιστολή στους βουλευτές Χανίων:

“Με αφορμή την επίσκεψη βουλευτή στο δήμο Αποκορώνου και την ενημερωση του από τον Δήμαρχο εχουμε να σημειωσουμε τα παρακατω . 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ Αποκορώνου με την 93/2021 απόφαση του κατά πλειοψηφία αποφασίζει επί της ΜΠΕ του έργου με τίτλο “Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά-Ηρακλειο” και η απόφαση αυτή η οποία είναι πρόταση του συνόλου της αντιπολίτευσης και έγινε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αντιρρήσεις των συλλογικών οργάνων και φυσικών προσώπων  υποστηρίζει την αναγκαιότητα του Α/Κ Γεωργιούπολης στη θέση χ.θ38+600 , πρόταση η οποία συμφωνει ξεκάθαρα με την πρόταση του Υπουργείου Υποδομών για δημιουργία κόμβου στη περιοχή της Γεωργιούπολης και στο σημείο αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση του ΤΕΕ.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου , ο οποίος έπρεπε να διευκρινίζει τα θεματα, κατ’εξακολούθηση δεν εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου όπως έγινε και με την κρίσιμη για το μέλλον του Αποκόρωνα  απόφαση και κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου υποστήριξε τις θέσεις του ΤΕΕ και όχι την απόφαση που έλαβε το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου στον οποίο έχει τη τύχη να είναι δήμαρχος.

Προωθεί στα αρμόδια όργανα ή θεσμικούς φορείς τις προσωπικές του θέσεις δημιουργώντας προβλήματα και αντιδράσεις όπως την αποχή των παρατάξεων Αποκορωνας Ενότητα Ελπίδα και Προοπτική και Αποκόρωνας η γη μας απο τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κατά το μήνα Δεκέμβριο 2021.

Η χάραξη του νέου ΒΟΑΚ είναι ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για την Κρήτη,το υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα βοηθήσουμε όπου μας ζητηθεί όμως πρέπει να εκφράζει και τη γνώμη των πολιτών της περιοχής που εξυπηρετεί και κατά την κατασκευή του να δημιουργήσει όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. 

 Εμείς ως εκπρόσωποι αυτού του τόπου θα πρέπει να αγωνιζομαστε   για ένα δίκαιο,λογικό και σωστό αποτέλεσμα και όχι να έχουμε εμμονές προς μια κατεύθυνση . 

Η πρόταση του ΤΕΕ ειναι σύμφωνη με τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός απο το σημείο που αφορά το κόμβο της Γεωργιούπολης.
Ως βουλευτές Χανίων παρακαλούμε να κάνετε παρέμβαση στον Υπουργό Υποδομών κ.Καραμανλη και να λυθεί αυτό το πρόβλημα σε μια περιοχή που έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. 

Ακόμα θεωρούμε σκόπιμο στις επισκεψεις σας στο Δημο να καλούνται και οι επικεφαλεις των παραταξεων, ώστε με αυτό το τροπο να εχετε ολοκληρωμενη εικονα για τα θεματα που απασχολουν τον Αποκορωνα. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε για την άμεση παρέμβαση σας”.