Σε ερώτησή τους προς τον περιφερειάρχη Κρήτης, τα μέλη της περιφερειακής παράταξης “Η Κρήτη Μπροστά” θίγουν την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται επικίνδυνες γέφυρες στον δήμο Αποκορώνου.

Αναλυτικά η ερώτηση της περιφερειακής παράταξης “Η Κρήτη Μπροστά” αναφέρει:

«Επικίνδυνες γέφυρες στον Δήμο Αποκορώνου»

κ. Περιφερειάρχη, 

Γνωρίζουμε όλοι ότι βασικός κανόνας για την οδική ασφάλεια είναι η καλή κατάσταση του οδικού δικτύου, ευθύνη που από την Πολιτεία έχει ανατεθεί στην Περιφέρεια. Επομένως ο διαρκής έλεγχός του, η επαρκής συντήρησή του και οι άμεσες παρεμβάσεις αποτελούν σαφείς δείκτες για τη σημασία που αποδίδεται στην ασφάλεια οδηγών και επιβατών.

Πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο των Χανίων αναδεικνύουν την κακή κατάσταση και την έλλειψη συντήρησης σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Χανίων. Συγκεκριμένα, η γέφυρα που βρίσκεται στον κόμβο Καλυβών παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, δημιουργώντας κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα, όπως προκύπτει από καταγγελίες οδηγών και σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο. Αντίστοιχα επικίνδυνες φθορές έχουμε καταγράψει ως παράταξη και σε άλλες γέφυρες του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή και επισυνάπτουμε ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό.

Σημειώνουμε ακόμη ότι η Δημοτική Κοινότητα Καλυβών, με την υπ’ αριθμόν 9 απόφασή της, ενημέρωσε ήδη την Περιφέρεια από τις 4 Μαΐου του 2020 για την κακή κατάσταση επτά συνολικών γεφυρών στην περιοχή και συγκεκριμένα των εξής:

  • Γέφυρα Καλυβών
  • Γέφυρα Μεσοποτάμου (κάβα Λαμπαθάκη)
  • Γέφυρα περιοχής «Αρμύλες»
  • Γέφυρα περιοχής Κουστούρη
  • Γέφυρα ΣΥΝΚΑ προς Κούμο
  • Γέφυρα περιοχής «Σαρακινέ»
  • Γέφυρα περιοχής «Κοιλιάρη»

Από τα συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου διέρχονται καθημερινά δεκάδες οχήματα κατοίκων, ενώ η συγκοινωνιακή τους επιβάρυνση είναι κατά πολύ πολλαπλάσια τους μήνες της τουριστικής περιόδου. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για κατοίκους και επισκέπτες είναι σοβαροί και επομένως η μέριμνα των υπηρεσιών αναγκαία.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί συνολικά για τη συντήρηση των ανωτέρω γεφυρών την τελευταία διετία;
Ειδικά για τη γέφυρα στον κόμβο Καλυβών, σε τι κατάσταση βρίσκεται επί του παρόντος και σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή σχεδιάζετε να προβείτε άμεσα για τη συντήρηση και αποκατάστασή της;

Με τιμή,

Οι επερωτώντες για την παράταξη Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

Μαρκογιαννάκης Αλέξανδρος, Αρχοντάκης Γεώργιος,

Δανδουλάκης Κωνσταντίνος, Καλλέργης Νικόλαος,

Κονταξάκης Γεώργιος, Κοπάσης Ελευθέριος,

Κουκλινός Ανδρέας, Κωνσταντινίδης Ευθύμιος,

Μανούσακας Ιωάννης, Ματαλλιωτάκης Γεώργιος,

Μερωνιανάκης Γεώργιος, Ξενικάκης Κωνσταντίνος,

Παπαβασιλείου Νεκτάριος, Χρονάκης Νικόλαος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook