Στον οδικό άξονα προς Χρυσοσκαλίτισσα.

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Κρήτης:

Τις δίκαιες αντιδράσεις και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας Κισσάμου προκαλούν οι καθυστερήσεις του έργου που αφορά την παράκαμψη του οικισμού, της σήραγγας και του φαραγγιού των Τοπολίων, στον οδικό άξονα προς Χρυσοσκαλίτισσα. Ειδικά  για την παράκαμψη των Τοπολίων, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2015, πολλές είναι οι καταγγελίες για τη βραδυπορία των εργασιών.

Η περιφερειακή αρχή  έχει τεράστιες ευθύνες (πχ για τις μεγάλες ελλείψεις των μελετών στο κομμάτι της γεωτεχνικής έρευνας) που συνεχώς «σκοντάφτει» το συγκεκριμένο έργο,  για το οποίο οι  εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά, τόσο μέσα από την άμεση όσο και την έμμεση φορολογία. Και επιπλέον πληρώνουν «πανωπροίκι» για συμπληρωματικές συμβάσεις, αποζημιώσεις για ζημιές των εργολάβων,  όσο και με τις διαρκείς καθυστερήσεις  κτλ.

Είναι προφανές ότι, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της περιφέρειας, γίνεται «γεφύρι της Άρτας» ένα έργο αναγκαίο που θα έλυνε κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή, αφού η υφιστάμενη χάραξη, η οποία διέρχεται από τον οικισμό και το φαράγγι των Τοπολίων, είναι ανεπαρκής και προβληματική.

Η κατάσταση αυτή είναι ένα μόνο στοιχείο από τις πολλές ελλείψεις και την προβληματική πορεία έργων που αφορούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Έργα,  που  στα πλαίσια του κατ’ ευφημισμόν συστήματος δημοσίων έργων του αστικού κράτους, ακόμη και τα ελάχιστα που προγραμματίζονται, προχωράνε με πολύ αργό ρυθμό, δε σχεδιάζονται ολοκληρωμένα και βρίσκονται πάντοτε συνδεδεμένα με τη λογική της ανταποδοτικότητας, του «κόστους – οφέλους».

Με βάση τα παραπάνω,  ερωτάται η περιφερειακή αρχή :

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την άμεση ολοκλήρωση του έργου που αφορά την παράκαμψη των Τοπολίων.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook