Η συνάντηση είχε ως στόχο την επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε νωρίτερα η ουκρανική προεδρία.

Διάλειμμα μετά από τρεις ώρες  διαπραγματεύσεων μεταξύ  της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα μαίνονται μάχες με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε νωρίτερα η ουκρανική προεδρία.

Οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών των δυο χωρών, έγιναν στο σημείο «Aleksandrovka – Vilcha» της πόλης Γκόμελ της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από το γραφείο του Ζελένσκι, η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με την Ρωσία ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook