Μαζικά διαγνωστικά τεστ και εργασία από το σπίτι

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα, με αποτέλεσμα η χώρα να ανακοινώνει περισσότερα συμπτωματικά κρούσματα covid-19 φέτος απ’ ό,τι σε όλη τη διάρκεια του 2021.

Το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα 1.337 εγχώρια κρούσματα covid-19, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Παράλληλα τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν στη χώρα και 906 νέες ασυμπτωματικές μολύνσεις, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη χώρα περισσότερα από 9.000 κρούσματα, έναντι 8.378 στο σύνολο του 2021, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Αναστολή δρομολογίων, εργασία από το σπίτι

Αξιωματούχοι στη Σενζέν, τη Σίλικον Βάλεϊ της Κίνας, έχουν αναστείλει τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να εργαστούν από το σπίτι, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει να κάνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, μετά την άνοδο των κρουσμάτων.

Οι εταιρείες Foxconn και Unimicron Technology Group, που παρέχουν εξαρτήματα στην Apple, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

«Οι δραστηριότητες της Foxconn στη Σενζέν της Κίνας αναστέλλονται από τις 14 Μαρτίου, βάσει της νέα πολιτικής της τοπικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της covid-19», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της.

Στην πόλη Τσανγκτσούν, στη νοτιοανατολική Κίνα, όπου έχει επιβληθεί lockdown η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota έχει αναστείλει την παραγωγή της.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook