Οι συμβάσεις υπεγράφηκαν από την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη που βρίσκεται από σήμερα στο Ρέθυμνο

Υπεγράφηκαν το μεσημέρι οι προγραμματικές συμβάσεις για τη δρομολόγηση και υλοποίηση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου αλλά και για την αποκατάσταση των τειχών, του περιβάλλοντος χώρου και των κτισμάτων του φρουρίου Φορτέτζας.

Οι συμβάσεις υπεγράφηκαν από την ίδια την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη που βρίσκεται από σήμερα στο Ρέθυμνο.

Με το τέλος της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου την προγραμματική περίοδο 2021-2027. 

Στο παρόν πρόγραμμα εντάσσονται η αναστήλωση του οχυρού της Φορτέτζας ύψους 816.367 ευρώ, των μελετών για τα μνημειακά κτίρια εντός της Φορτέτζας, ύψους 841.758 ευρώ, και της μελέτης για την στέγαση του πολύ σημαντικής Μινωικής Εγκατάστασης στους Πέρα Γαλήνους Μυλοποτάμου, ύψους 237.439 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της Πέμπτης, η Λίνα Μενδώνη θα βρίσκεται στα Χανιά και συγκεκριμένα στις 16.30 Δημαρχείο Χανιών – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και την Παρασκευή, 9.30-13.30 Αυτοψία στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και σε υπό εξέλιξη έργα των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook