Μια υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό “θρίλερ” καθώς επίκειται να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2016 στο Κολυμπάρι.

Μια υπόθεση που αρχικά είχε εκδικαστεί, από το μεικτό δικαστήριο Ρεθύμνου και το πόρισμα ήταν ότι είχε προκύψει αυτοκτονία του θύματος. Ωστόσο, μετά από έφεση του Εισαγγελέως Εφετών, η υπόθεση οδηγήθηκε στο μεικτό ορκωτό Εφετείο Χανίων, καθώς, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, υπάρχουν δεδομένα που αποδεικνύουν ότι θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Παρόλα αυτά, και ενώ η υπόθεση έχει οδηγηθεί την τελευταία 6ετία, πέντε φορές στο Εφετείο ωστόσο, για διάφορους λόγους έχει υπάρξει αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, με την τελευταία αναβολή να λαμβάνεται τον Οκτώβριο του 2021.

Τι είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2016

Στις 22 Μαρτίου 2016, μια 47χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον 49χρονο σύζυγό της  και όπως διαπιστώθηκε είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του αυτοκτόνησε.

Όμως  την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, αφέθη ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το Μεικτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τελικά και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 πείστηκε πως ο γυναίκα αυτοκτόνησε και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλλε έφεση υποστηρίζοντας – μεταξύ άλλων – πως η 47χρονη ήταν αδύνατον να αυτοκτονήσει καθώς είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από την αριστερή πλευρά ενώ η ίδια ήταν δεξιόχειρας.

Μένει πλέον να δούμε αν η υπόθεση εκδικαστεί στο Εφετείο Χανίων την Πέμπτη (19/5) το πρωί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook