Με την παρουσία και συμμετοχή μικρών παιδιών, την Τετάρτη 25 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε η απελευθέρωση άγριων πτηνών στη θέση ” Στου Πυροβόλη το καμίνι” στον επαρχιακό δρόμο Ίμπρου- Χώρας Σφακίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης- Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του Δήμου Σφακίων και του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών Περίθαλψης και Υποδομών Α’ Βοηθειών για την Άγρια Πανίδα σε Κρήτη και Αθήνα» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη. Η μεταφορά των πτηνών από Κρήτη-Αθήνα-Κρήτη έγινε με την ευγενική χορηγία της ΑΝΕΚ LINES.

Απελευθέρωση γυπών Σφακιά

Τα πουλιά που απελευθερώθηκαν, εντοπίστηκαν με προβλήματα υγείας από συνεργάτες του Πανεπιστημίου και εθελοντές, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Στάλθηκαν για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, αποθεραπεύθηκαν και επέστρεψαν στον τόπο τους για να πετάξουν πάλι ελεύθερα, στο κρητικό ουρανό.

Στην παραπάνω δράση παραβρέθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Χώρας Σφακίων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Μάνθου Αποστόλου και Ιωάννας Χατζηραφαηλίδου.

Απελευθέρωση γυπών Σφακιά

Συμμετείχαν επίσης οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ασκύφου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους την κ.Μαρία-Ελένη Κοτσάκη και τον κ Βαγγέλη Μαλεκάκη , οι οποίοι ύστερα από προετοιμασία μηνών ετοίμασαν και μοίρασαν στους παρευρισκόμενους ενδιαφέρον φυλλάδιο με συμβουλές και οδηγίες για τους επισκέπτες της φύσης.

Απελευθέρωση γυπών Σφακιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook