Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το πρωί της Παρασκευής έξω από τα δικαστήρια Χανίων για να συμπαρασταθούν στην πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου «ΚΥΝωνία» η οποία – μετά απο μήνυση που υποβλήθηκε – κατηγορείται για παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς κατ’ εξακολούθηση.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε μπροστά από το δικαστικό μέγαρο Χανίων κρατούσε φωτογραφίες κατοικίδιων, τα οποία υιοθετήθηκαν δηλώνοντας τη συμπαράσταση του στην πρόεδρο του σωματείου και στο έργο που επιτελεί η «ΚΥΝωνία»

Πάντως η ίδια δηλώνει ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες είναι αβάσιμες, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να περιθάλπει αδέσποτα ζώα τα οποία στην συνέχεια δίνονται για υιοθεσία.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του Reino, του σκυλιού από τα Κουνουπιδιανά του οποίου ο άγριος βασανισμός από τον ιδιοκτήτη του είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Τότε και μετά την ιατρική του περίθαλψη, την φροντίδα του σκυλιού είχε αναλάβει η σημερινή κατηγορούμενη, μέχρι να βρεθεί κατάλληλο «σπίτι» για την υιοθεσία του.

Στην ίδια δίκη κατηγορούμενη είναι και μια ακόμη γυναίκα η οποία επίσης δραστηριοποιείτο στην προστασία των αδέσποτων καθώς και επτά πρώην και νυν αντιδήμαρχοι Χανίων απο το 2014 μέχρι και σήμερα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook