Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται σε περιοδεία στην Κρήτη αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του βρέθηκε το Σάββατο στο Ηράκλειο της Κρήτης από όπου μίλησε μπροστά σε φίλους του κόμματος.

Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

• μια δουλειά που να μπορεί να του εξασφαλίζει καλό μισθό, ασφάλιση, μια καλή σύνταξη,
• να έχει δωρεάν καλές υπηρεσίες υγείας,
• παιδεία για τα παιδιά του που δεν θα την ακριβοπληρώνει,
• αθλητισμό, πολιτισμό, ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον και
• χωρίς την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα που προκαλεί πλέον η απειλή μιας πολεμικής σύγκρουσης.
Δίνουμε όμως την ίδια απάντηση που δίνετε κι εσείς:

Κανένα από τα αστικά κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, δεν έχει τέτοιο σχέδιο. Ούτε στα λόγια υπονοεί, πως έστω κάποια στιγμή, κάτι μπορεί να αλλάξει προς το ριζικά καλύτερο για τη ζωή του λαού. Όλη η συζήτηση αφορά απλά κάποιες μικροβελτιώσεις, πολλές από τις οποίες είναι προεκλογικού χαρακτήρα. Κι αυτές, αν και όποτε το επιτρέψουν οι «αντοχές της οικονομίας»!

Μόνο που αυτή η οικονομία, αντέχει και παρά αντέχει, όταν πρόκειται να μπουκώσει με ζεστό χρήμα, με επιδοτήσεις τις μεγάλες επιχειρήσεις. Όταν πρόκειται να εξασφαλίσει επιπλέον φοροαπαλλαγές και νέα προνόμια στο κεφάλαιο. Όταν όμως, πρόκειται για την ανακούφιση των εργαζομένων, του λαού, υψώνεται πάντα ένας τοίχος: Μια η κρίση, μια η ανάπτυξη που έρχεται και δεν πρέπει να γυρίσει πίσω, μια η δημοσιονομική προσαρμογή, μια το δημόσιο χρέος… Και τώρα οι συνέπειες του πολέμου. Και πάντα προέχει η υπεράσπιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας των λίγων!

Μόνο το ΚΚΕ έχει σχέδιο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, σχέδιο επεξεργασμένο, επιστημονικό, που πατάει στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, αξιοποιεί το εργατικό επιστημονικό δυναμικό της και δίνει την απάντηση στο κρίσιμο ζήτημα:

Ναι, ο λαός αυτού του τόπου, μπορεί να ζήσει όπως του αξίζει, όπως ορίζει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, με τον ίδιο να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία.
Ελάτε λοιπόν, να βαδίσουμε μαζί αυτό το δρόμο, να βρεθούμε πλάι-πλάι στο σωματείο, το σύλλογο, το μαζικό φορέα, στις εκλογές με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού!
Ακόμα και αν δεν συμφωνούμε σε όλα, συμφωνούμε όμως ότι πρέπει να δυναμώσει η συλλογική οργάνωση, ο αγώνας, η συσπείρωση δυνάμεων, ο συντονισμός της πάλης, για όλα τα καυτά κι επείγοντα προβλήματα. Να δυναμώσουμε τη συζήτηση και ταυτόχρονα την πάλη για τη διέξοδο, την προοπτική, δίνοντας ελπίδα στο λαό.

Είπαμε: Ότι γράφει δεν ξεγράφει. Και στο πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης έχει ήδη γραφτεί με μεγάλα γράμματα η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σχέδια τα οποία όλοι χωρίς καμιά εξαίρεση υπηρέτησαν και υπηρετούν.
Και η κατάληψη των ελληνικών τάνκερ από ιρανικές ένοπλες δυνάμεις που, όπως φαίνεται, είναι αντίποινα γιατί οι ελληνικές αρχές είχαν κατασχέσει πριν λίγο καιρό δικό τους φορτίο πετρελαίου, σύμφωνα με τις οδηγίες των ΗΠΑ, αποδεικνύει στην πράξη τους κινδύνους της εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ.

Και αναφερόμαστε: Και στην κυβέρνηση της ΝΔ που έδωσε μαθήματα προσήλωσης στα σχέδια των ΗΠΑ με το ταξίδι του Μητσοτάκη, αναφερόμαστε και για τον ΣΥΡΙΖΑ επίσης, και για το ΠΑΣΟΚ. Γιατί μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ψήφισε τελικά την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία στη βουλή, αλλά η δική του κυβέρνηση την προετοίμασε. Κι αν κάνει τον διαφωνούνται τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, δεν το κάνει γιατί βλέπει τους πραγματικούς κινδύνους από τη μετατροπή της χώρας μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, αλλά γιατί δεν είδε περισσότερα ανταλλάγματα για την ελληνική άρχουσα τάξη.

Όπως και τώρα, που συνεχώς κλιμακώνεται η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε τις βάσεις-ορμητήριο βλέπει, ούτε την αποστολή Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε τη νέα αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία που στερεί από τη χώρα κρίσιμα μέσα για την άμυνά της και ήδη έχει προκαλέσει και την οργή, την αντίδραση της Ρωσίας.
Βέβαια την αντίδραση της Ρωσίας έχει προκαλέσει συνολικά η εμπλοκή των ελληνικών υποδομών, δηλαδή των βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας. Και τέτοιες υποδομές είναι και η βάση της Σούδας, αλλά και η νέα “Σούδα του βορρά” το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, απ’ όπου γιγαντιαίες στρατιωτικές δυνάμεις προωθούνται στα σύνορα με τη Ρωσία.

Μάλιστα το δημοσίευμα που αναφέρει ότι η Ρωσία έκανε εικονική προσβολή της βάσης της Σούδας, η οποία έχει αυξημένη δραστηριότητα στον πόλεμο της Ουκρανίας, επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνη είναι η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό τον πόλεμο μέσω των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων.
Αυτή είναι η “ασφάλεια’ που παρέχει στο λαό της Κρήτης, συνολικά στον ελληνικό λαό, η προσήλωση στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Που τώρα, με τη νέα συμφωνία, σημαίνει επέκταση της βάσης της Σούδας, νέες βάσεις και υποδομές για τα πολεμικά σχέδια των Αμερικάνων.

Την ίδια “ασφάλεια” που νιώθει ο λαός της Κρήτης, νιώθει τώρα και ο λαός της Αλεξανδρούπολης, που, όπως και δω, έτσι και κει, κάνουν ότι μπορούν τα διάφορα επιτελεία για να τον πείσουν για τα δήθεν οφέλη που θα αποκομίσει η τοπική κοινωνία!!! Προς το παρόν το μόνο που βλέπουμε είναι η ασυδοσία των Αμερικανών ναυτών, αυτή που εσείς ζείτε χρόνια.

Αλλά να μην είμαστε άδικοι, βλέπει και την τουρκική επιθετικότητα να κλιμακώνεται, απόδειξη πως οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές υποδομές, οι βάσεις, όχι μόνο δεν αποτελούν “ασπίδα προστασίας” για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά αντίθετα αποτελούν μαγνήτη επιθέσεων. Μέχρι την Αλεξανδρούπολη έφτασαν τα τουρκικά μαχητικά!! Λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ και το ταξίδι του Μητσοτάκη. Τέτοια είναι η στήριξη των ιμπεριαλιστών συμμάχων στην Ελλάδα, που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ βαφτίζουν “διαφωνίες’ τις προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας ενώ η ΕΕ δίνει συμβουλές για “καλή συνεργασία”!!!

Λογικό. Πώς αλλιώς, χωρίς “καλή συνεργασία” θα προχωρήσουν οι επικίνδυνοι συμβιβασμοί για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τις ευλογίες όλων τους;
Μόνο που αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις, δεν κλείνουν τα μέτωπα αλλά ανοίγουν μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα για το λαό μας.

Ελάτε λοιπόν να βαδίσουμε μαζί αυτό το δρόμο.
Γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook