Πρώτη ενημερωση 13.04/ Τελευταία ενημέρωση 19.05

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου εκδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι η υπόθεση ασέλγειας ενός 56χρονου Χανιώτη (δείτε εδώ την υπόθεση) σε βάρος δυο ανιψιών του, μιας 12χρονης και μιας 15χρονης.

Η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θηρών, με τον 56χρονο να βαρύνεται από τις κατηγορίες της τέλεσης γενετήσιων πράξεων κατά συρροή και εξακολούθηση σε ανηλίκου και της κατάχρησης ανηλίκων κατά συρροή και εξακολούθηση.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή αλλά παραγραφή του αδικήματος για την περίπτωση του 15χρονου παιδιού λόγω παρέλευσης 5ετίας και την ενοχή του κατηγορουμένου για το 12χρονο με τη μετατροπή όμως των κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίων σε πλημμελήματα καθώς όπως είπε δεν πρόκειται για ασελγείς πράξεις, αλλά ασελγείς χειρονομίες, με τους συνηγόρους των δύο οικογενειών των κοριτσιών να εξανίστανται.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν το ένα από τα δυο ανίψια είχε αποκαλύψει στους δικούς του, ότι δεν ήθελε να ξαναπάει στο σπίτι του θείου του καθώς εκείνος το θώπευε άσεμνα παρά το γεγονός ότι το κορίτσι του είχε πει πολλές φορές να σταματήσει και εκείνος δεν το έκανε. Μάλιστα το παιδί είχε υποστηρίξει ότι αυτό συνέβαινε περίπου 3 χρόνια από την ηλικία των 9 ετών.

Μάλιστα εκείνο το χρονικό διάστημα και ένα άλλο ανιψάκι του είχε αποκαλύψει στη δική του οικογένεια ότι όταν πήγαινε στο σπίτι του θείου του εκείνος το θώπευε άσεμνα.

Να σημειωθεί ότι ο 56χρονος είχε εγκλειστεί για λίγες ημέρες στην ψυχιατρική κλινική καθώς είχε κατατεθεί καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της μητέρας του.

Η σημερινή εκδίκαση αποτέλεσε την τέταρτη σε αριθμό μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook