Έτσι και στα Χανιά, παιδιά που πέτυχαν στο Πανεπιστήμιο προετοιμάζονται, για πρώτη φορά τόσο νωρίς χρονικά, για το επόμενο μεγάλο βήμα της ζωής τους!

Σίγουρα μια νέα μεγάλη πρόκληση για αυτούς που θα καθορίσει πολλά για τη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, και εκείνα τα παιδιά που δεν πέτυχαν αξίζουν και θα έχουν τις ευκαιρίες τους.

Για να δούμε τι λένε κάποια παιδιά από τα Χανιά που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο:

Η Όλγα Τσιβουράκη δικαιωματικά κατατάσσεται ανάμεσα στους αριστεύσαντες αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 18.905 μόρια. Αυτή βαθμολογία της έδωσε το δικαίωμα να περάσει στην Ψυχολογία Αθηνών. Όπως ανέφερε η ίδια «Θέλω να περάσω ψυχολογία και συγκεκριμένα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Είναι η πρώτη μου επιλογή. Ήταν μια χρόνια με πολύ κούραση, πίεση και κλάμα. Βέβαια δεν πίεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου ώστε να μην αντέχω άλλο. Για παράδειγμα τα βράδια δεν διάβαζα. Εννοείται πως έβγαινα κανονικά τις εξόδους μου. Άλλωστε αυτό μου έδινε κίνητρο, γέμιζα τις μπαταρίες μου και συνέχιζα». Και τα κάταφερε!

Ο Στέφανος Καντεράκης κατόρθωσε να συγκεντρώσει 18.750 μόρια και πέτυχε τον στόχο του, την Ιατρική σχολή στο Ηράκλειο και μάλιστα ως 8ος. Όπως ανέφερε ο ίδιος «Ήταν η δεύτερη χρονιά που έδινα εξετάσεις αλλά με πολύ πείσμα, υπομονή και προσήλωση στο στόχο μου τα κατάφερα. Φέτος επειδή ήταν η δεύτερη χρονιά υπήρχε λίγο περισσότερος χρόνος οπότε μπορούσα να βγαίνω, ωστόσο όχι και πάρα πολύ. Φυσικά και υπήρχε άγχος αλλά όχι τόσο έντονο ώστε να με καταβάλλει».

Πλώρη για την Ιατρική σχολή βάζει και η Ολυμπία Ανδρεαδάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 18.650 μόρια. Πέρασε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε η ίδια «Η ιατρική Αθηνών αποτελεί για εμένα πρώτη επιλογή. Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα πιεστική. Ειδικά οι 3 τελευταίοι μήνες. Δεν το έβαλα όμως κάτω. Διατήρησα την προσήλωση μου. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έβγαινα τουλάχιστον τα Σάββατα, αλλά προς το τέλος ήταν πιο δύσκολο. Άλλωστε οι έξοδοι είναι απαραίτητοι για την ψυχικοί αποφόρτιση».

Η Ειρήνη Κόκκινου κατάφερε να συγκεντρώσει 18.175 μόρια και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το όνειρο της σπουδάζοντας Ιατρική. Και τα κατάφερε περνώντας στην Ιατρική Ηρακλείου. Όπως δήλωσε η ίδια «Θέλω να περάσω ιατρική και ιδανικά στη Θεσσαλονίκη. Για εμένα είναι η πρώτη μου επιλογή. Διάβαζα όλο τη χρονιά αλλά προσπαθούσα να διατηρώ ισορροπίες. Φυσικά και έβγαινα τις βόλτες μου αλλά κυρίως τα σαββατοκύριακα».

Ο Στέλιος Πετράκης που κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 17.500 μόρια από την θετική κατεύθυνση πέρασε στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Στέλιος ανέφερε ότι “Διάβαζα αλλά όχι και πάρα πολύ. Στην αρχή έβγαινα αλλά προς το τέλος όχι και τόσο πολύ. Δεν ξέρω ακόμα σίγουρα ποια σχολή θα βάλω, θα δούμε. Θέλω να το σκεφτώ λίγο ακόμα»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook