Οι κάδοι ξεχειλίζουν σκουπίδια, κούτες και σακούλες. Παράλληλα στις άκρες των δρόμων θα δει κανείς πεταμένα παλιά έπιπλα που οι «πρώην» ιδιοκτήτες τους άφησαν εκεί πολύ βολικά για να τα ξεφορτωθούν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μερικοί «ευσυνείδητοι» πολίτες φτιάχνουν μικρά βουναλάκια από σκουπίδια στις γωνίες των δρόμων.

Έκτος από τα σκουπίδια που «πάνε» σύννεφο υπάρχει μια γενικότερη εικόνα παραμέληση της περιοχής. Γερμένα φώτα και εκτεθειμένα καλώδια θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ντόπιων και τουριστών αφού εύκολα μπορεί να προκύψει ένα ατύχημα.

Φωτογραφίες και βίντεο επιβεβαιώνουν τα όσα ένας πολίτης καταγγέλλει στο Flashnews.gr

Όπως αναφέρει ο ίδιος:

“Μια κωμόπολη μέσα στα σκουπίδια

Με γερμένα φώτα και εκτεθειμένα καλώδια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια ντόπιων και τουριστών αφού εύκολα μπορεί να προκύψει ένα ατύχημα και μετά…

Ο παραλιακός δρόμος είναι μέσα στην άμμο (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και βίντεο) και συν τοις άλλοις, είναι ο μοναδικός που μπορείς να περπατήσεις (από την πάνω μεριά, εξαιτίας και της πλήρους απουσίας αστυνόμευσης, ο καθένας παρκάρει όπου βρει, με αποτέλεσμα ο δρόμος να γίνεται μονόδρομος)

Ένας δρόμος που όταν έχει μελτέμι είναι απροσπέλαστος. Εκτός αυτού όταν εκδηλώνονται φαινόμενα έντονου κυματισμού υπάρχει υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, αν δεν μπούνε σε σύντομο διάστημα κυματοθραύστες, η θάλασσα να τον πάρει και μαζί του τα σπίτια. Ήδη υπάρχει μεγάλη διάβρωση κάτω από αυτόν.

Το βίντεο με τα κύματα είναι πριν δυο εβδομάδες περίπου και βλέπουμε πως προσπαθεί να περάσει η μητέρα με τα παιδιά της, γιατί εκτός από τα φυσικά φαινόμενα έπρεπε να αντιμετωπίσει και την “ανεξέλεγκτη” γαϊδουρια, αυτών που κλείνουν τους δρόμους και δεν τους ελέγχει κανείς.

Πεζοδρόμια δεν υπάρχουν (μη ζητάμε και πολυτέλειες), ενώ το βράδυ σε πολλά σημεία, οι ξένοι κρατάνε φακούς και τους κουνάνε για να μην τους “φάει” κανένα αυτοκίνητο, γιατί φυσικά και δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Να έρχεσαι δηλαδή για διακοπές και να τρέμει το φυλλοκάρδι σου μην βρεθείς κάτω από τις ρόδες κανενός αυτοκινήτου.

Αλλά και η ημέρα, πάλι εκτεθειμένους στο δρόμο βρίσκει τους τουρίστες, αφού στάσεις λεωφορείων δεν υπάρχουν ούτε για πλάκα.

Αλλά ούτε για πλάκα να καθαριστούν οι παραλίες μετά από ένα μελτέμι!

Μου προκαλεί θλίψη γιατί δεν αξίζει αυτό στις Καλύβες, αλλά και ότι δεν μιλάει κανένας από όλους αυτούς που δραστηριοποιούνται με τον τουρισμό. Ίσως γιατί σκέφτονται “εγώ και η επιχείρηση μου να είμαστε καλά, να βγάζουμε χρήματα, αλλά από πού περνάνε οι ταλαίπωροι τουρίστες και τι βλέπουν, δεν μας απασχολεί..… Αυτό θα πει επαγγελματισμός !!! Τελικά μήπως μας αξίζει όλο αυτό;

Πράγματι ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Αποκορώνου, που στην καρδιά του καλοκαιριού, έχει αφήσει τις Καλύβες σε αυτό το χάλι. Πιστεύω ότι δεν χρειάζονται λόγια, αλλά οι φωτογραφίες και τα βίντεο μιλάνε από μόνα τους και ο κόσμος, κρίνει.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν, σε όσους με τόσο κόπο έχουν καταφέρει, να είναι σε αυτά τα χάλια οι Καλύβες, στον Δήμαρχο μας, στον τοπικό μας του οποίου η απουσία είναι προκλητική αλλά και σε όσους αδιαμαρτύρητα ανέχονται αυτήν την κατάσταση”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook