Με επιτυχία πραγματοποιήθηκα και σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ στα Χανιά, στη λεωφόρο Σούδας. Αρκετός κόσμος έδωσε για άλλη μια φορά το παρόν για να προσφέρει αίμα και μυελό των οστών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από την εταιρία και έχει γίνει πλέον θεσμός.

Οι πάγιες ανάγκες σε αίμα, που είναι αυξημένες όλο το χρόνο, (χειρουργεία, αιματολογικές νόσοι, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, μεταγγίσεις) μεγαλώνουν, ακόμα, περισσότερο το καλοκαίρι (τροχαία ατυχήματα κλπ), καταδεικνύοντας την αξεπέραστη αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κατσανεβάκης πρόεδρος ΔΣ της ΑΝΕΚ τόνισε ότι « στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς η ΑΝΕΚ δείχνει την ευαισθησία της με την αιμοδοσία. Η καθολική συμμετοχή του προσωπικού της ΑΝΕΚ είναι αυτονόητη γιατί έτσι έχουμε μάθει. Από την εποχή δημιουργία της ΑΝΕΚ και του Ειρηναίου Γαλανάκη καταλαβαίνουμε ότι οι Κρητικές αξίες ενυπάρχουν στο προσωπικό της ΑΝΕΚ και αποτελούν συστατικό στοιχείο της δημιουργίας και της προόδου της»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γιώργος Αρχοντάκης αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλός της ΑΝΕΚ ανέφερε ότι «οι ΑΝΕΚ είναι πάντα μπροστά και πρωτοπορεί για το κοινωνικό σύνολο. Στη προσπάθεια αυτή διοργανώνουμε την εθελοντική αιμοδοσία για το νοσοκομείο και του ασθενείς. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που θα πρέπει να αγκαλιάσουν όλοι οι Χανιώτες. Το αίμα δεν πουλιέται».

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Άγιος Ιωάννης, Δέσποινα Ροδουσάκη τόνισε ότι «η περίοδος του Αυγούστου είναι μια περίοδος όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα. Μεγάλη ανάγκη για αίμα έχει και το νοσοκομείο Χανίων. Οι εθελοντικές αιμοδοσίες συνεχίζονται δεν σταματάμε. Οι ανάγκες είναι μεγάλες».

Το πόσο απλή εύκολη και γρήγορη διαδικασία είναι το επιβεβαίωσε και μια τις εθελόντρια που βρέθηκε σήμερα εκεί για να προσφέρει αίμα. Η νεαρή κοπέλα έδωσε και αίμα και μυελό των οστών για πρώτη φορά και όπως τόνισε και η ίδια « οι γιατροί με πρόσεξαν πολύ. Ελάτε να δώσετε αίμα δέκα λεπτά είναι μόνο αξίζει τον κόπο».

Η εθελοντική αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (17/08).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook