Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Σφακίων κ. Μανούσου Χιωτάκη την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση δύο σημαντικότατων έργων υποδομής για τον Δήμο Σφακίων: α) Κατασκευή έργων προστασίας βροχοπτώσεων στο λιμένα Χώρας Σφακίων και β) Αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές του Δήμου Σφακίων μετά τη Θεομηνία στις 24-25 Φεβρουαρίου 2019 (Καταιγίδα Ωκεανίς).

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. κ. Λευτέρης Κοπάσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής

Αναλυτικότερα, ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 1.500.000 € με επιχορήγηση για το 2022 από το Υπουργείο Υποδομών και 600.000€ από τα αντιπλημμυρικά του 2019 από την Περιφέρεια Κρήτης, συνολικά ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.100.000€.

Ο Δήμαρχος Σφακίων, κ. Μανούσος Χιωτάκης, ανέφερε ότι είναι σημαντικό το έργο αντιστήριξης των πρανών του λόφου του αλσυλίου όπου βρίσκεται το βενετσιάνικο κάστρο, είναι ένα έργο πνοής όχι μόνο για τη Χώρα Σφακίων αλλά για το σύνολο της επαρχίας, καθώς πέρα από αισθητική παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες στο Δήμο μας, είναι επίσης απαραίτητο για την προφύλαξη των επισκεπτών από τυχόν προβλήματα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Ευχαρίστησε παράλληλα τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης για την συμπαράστασή τους στην προσπάθειά μας και την έμπρακτη στήριξή τους στην υλοποίηση έργων υποδομής, απαραίτητων για τον τόπο μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook