newsit.gr


Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ γράφει: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».

Μικρή νίκη για την Ουκρανία

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από την ουκρανική πόλη – «κλειδί» του Ντονμπάς, Λιμάν.

Τα στρατεύματα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη λόγω της απειλής περικύκλωσης, επιβεβαίωσε η Μόσχα. Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως τα ρωσικά στρατεύματα και οι πολιτοφυλακές του Ντονμπάς αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τις αμυντικές τους θέσεις, καθώς το Κίεβο εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση με στόχο την περιοχή, όπως μεταδίδει το RT.

Πριν, ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Ντένις Πούσιλιν, είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση στην πόλη «ανησυχητική» καθώς, όπως είπε, η πόλη έχει «μισοπερικυκλωθεί» από τα ουκρανικά στρατεύματα.

«Λόγω της διαφαινόμενης απειλής περικύκλωσης, τα συμμαχικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τον οικισμό Κράσνι Λιμάν και αναπτύχθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 200 στρατιώτες καθώς και πέντε άρματα μάχης και πέντε οχήματα πεζικού κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Κράσνι Λιμάν, πρόσθεσε ο στρατός.

Παρά τις απώλειες, η ουκρανική διοίκηση έστειλε εφεδρείες και πέτυχε «σημαντική υπεροχή σε άνδρες» προς την κατεύθυνση της επίθεσης, ανέφερε επίσης το ρωσικό υπουργείο.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook